3.6

Förr eller senare exploderar jag

Två tonåringar som möttes i en stödgrupp för cancerpatienter delar en kärlek som går emot alla odds.

Baserad på romanen The Fault in Our Stars av John Green från år 2012.

Originaltitel The Fault in Our Stars
Alternativ titel TFiOS
Regissör Josh Boone
Manus Scott Neustadter, Michael H Weber
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Laura Dern, Sam Trammell, Willem Dafoe, Lotte Verbeek, Mike Birbiglia, Milica Govich, David Whalen, Emily Peachey, Ana Dela Cruz, Randy Kovitz, Jean Brassard, Carole Weyers (röst)

Skapad 2019-12-18 av grönaskor
Att en film som handlar om puppylove och cancer är otroligt stark och gripande känns nästan underförstått och onödigt att skriva. Filmer av det här slaget med sorgliga och väldigt tunga ämnen...   Läs mer »

Starlette
2024-06-19
Blev inte särskilt berörd. Och då är jag blödig! Fjantigt namn på titeln också.
Sheepy
2023-10-02
En delvis berörande film som tyvärr brister i trovärdighet både vad gäller handling och karaktärer. Shailene Woodley gör en bra insats som Hazel och är filmens största trumfkort. Genreblandningen och försöket att göra en feel-good film om allvarligt cancersjuka fungerar inte lika bra. Det finns hela tiden en distans i filmen och det är svårt att tro på att dessa människor ligger i sista stadiet av cancer. En kärlekshistoria i livets slutstadium skulle kunna vara ett bra koncept men The Fault in Our Stars når inte hela vägen fram.
2021-04-01
Nja, trodde den skulle vara bättre...
Engravadlax
2018-02-25
Bamfawlerawlerah.
adoxa
2018-02-24
Jag tyckte mycket om boken, men det här var en blek och tillrättalagd variant. Vare sig deras sjukdom eller kärlekshistoria förmedlas på ett trovärdigt sätt och jag tyckte att den kändes oengagerande och tråkig. Synd på en - i boken - väldigt fin beskrivning av det absurda tillståndet av att leva med vetskapen om att man ska dö inom kort.
rådjursblicken
2017-10-15
jag spyr. pinsamt ostig och extremt orealistisk, precis som de amerikanska ungdomsböckerna från åttiotalet jag läste när jag var tolv. blir riktigt irriterad på romantiserandet av att vara cancersjuk och döende. så fånigt och dumt.
amotherscrime
2017-09-07
Kommer aldrig förstå vad någon kan få ut av denna smörjan.
snyltare
2016-11-06
Fin och sevärd.Gillar tvisten med författaren. Såg den med nästan-tonåringen,den gick hem.
vonadel
2016-10-26
Ungefär som förväntat. Rörande och sorglig, men bra. Gediget genomförd med bra skådespel mm. Inte ett öga var torrt! 7/10
Greystalker
2016-09-20
Stark fyra, riktigt bra, vackert och sorgligt drama med många skratt!