Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

The Express


Ett drama baserat på college-fotbollshjälten Ernie Davis liv - den förste afroamerikanske mannen att vinna priset the Heisman Trophy.


Originaltitel The Express
Alternativ titel The Express: The Ernie Davis Story
Regissör Gary Fleder
Manus Charles Leavitt
Genre Drama, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Rob Brown (I), Dennis Quaid, Darrin Dewitt Henson, Omar Benson Miller, Nelsan Ellis, Charles S Dutton, Justin Martin (II), Nicole Beharie, Aunjanue Ellis, Clancy Brown, Danny McCarthy, Evan Jones (I), Chelcie Ross, Saul Rubinek, Geoff Stults
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 465
Filmnummer 69073

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


dudson
2022-01-18
Stabilt hantverk! .Quaid är alltid guld i sina mänskliga roller. Ingen annan skådis man kommer ihåg direkt.
Barneyk
2021-03-08
Habil sportfilm om rasism på 60-talet. Men den är verkligen en kavalkad av klyschor och simpla förenklingar. En stabil och slät tvåa.
DiMMUBoRGiR
2014-09-07
Rasfrågor är förstås otroligt påtagliga och närvarande i USA - både nutid och historiskt sett. Men att 90 % av ALLA sportfilmer producerade i det landet har det som storyline... ja, det är trist, hur viktigt det än är att aldrig glömma eller acceptera orättvisor. The Express (varför heter den så förresten?) är ordentligt tjatig och ger inget nytt till filmhistorien. Känns som gjord för TV...
Almgren
2013-09-04
Bra handling, bra skådespeleri, stundtals kass cinematografi.
missbaath
2012-05-21
Den var ganska seg i början, men sista timmen av filmen var klockren! Mycket hjärta och mycke känslor. Den kommer efter Remember the Titans helt klart, men dock inte allt för långt ifrån. En svagare 4a från mig! :)
Manko
2010-05-13
Den blir väldigt ytlig när det dokumentära tar överhanden, vilket är ett vanligt problem med biopics, så man ska väl inte vara för hård.
lill_tyson
2010-04-29
blindside och remember the titans är snäppet vassare men gyrmt skön!
hsimpson
2010-04-18
Mycket bra! Aningen sentimental, som ami86 skrev, men jag tycker inte att det stör överdrivet mycket. Snyggt foto, bra skådespeleri, gripande historia. Tycker faktiskt att den är bättre än Titans.
ami86
2010-04-18
Visst är det rörande, men det känns som de kunde ha sparat lite på klichéerna och sentimentaliteterna. Vissa scener känns bara förskönade och oäkta. Det som höjer filmen ett snäpp är dock att de väljer att avsluta den som de gör. Stort plus för slutet.
Gurraa
2009-11-27
Håller med föregående talare. Bra fast inte i samma nivå som Remember the Titans.
Visa äldre kommentarer »