Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

The Eagle


År 140, tjugo år efter att hela Nionde Legionen oförklarligt försvunnit i de skottiska bergen beger sig den unga officeraren Marcus Aquila till Skottland. Han vill både återupprätta sin fars anseende, som var chef för Nionde Legionen och försöka förstå vad som hände. Han tar sig över Hadrians mur i norra England, med sin brittiske slav Esca som enda sällskap. Han vill sluta fred med sin fars minne och hämta tillbaka Den gyllene örnen, den förlorade Nionde Legionens emblem.


Originaltitel The Eagle
Alternativ titel The Eagle of the Ninth
Regissör Kevin Macdonald (I)
Manus Jeremy Brock
Genre Drama, Action, Äventyr, 2010-tal
Skådespelare Channing Tatum, Mark Strong, Denis O'Hare, Jamie Bell, Donald Sutherland, Tahar Rahim, Douglas Henshall, Dakin Matthews, Paul Ritter, Julian Lewis Jones, Brian Gleeson, Jon Campling, Ned Dennehy
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1164
Filmnummer 84145

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Hanness
2017-04-24
Usel
Murvel48
2016-12-23
Oengagerande. Jag bryr mig aldrig om hur det ska gå för Channing Tatums rollkaraktärer.
Natosh
2016-05-26
Om dom kysst varandra hade den fått en tvåa
Elfereth
2015-11-20
Vilka unkna ideal. Romarna är verkligen inget folk värda att hyllas.

2015-11-09
Vad förvånad jag blev! Väntade mig en ytterligare tröttsam actionfilm i romersk/brittisk miljö men det här var ju riktigt bra. Förstår inte att den inte är mer känd. Har egentligen inget att invända mot.
CultOfZenith
2015-10-14
Har mycket svårt för modern actiondramaturgi i uråldrig miljö, och The Eagle illustrerar hur tempo och estetik liksom kan hamna i osynk. En råare, mer oslipad inramning hade kunnat lyfta filmen.
Krille80
2015-01-11
Vill man så behöver man inte jobba alltför hårt med att hitta brister inom de flesta delar av produktionen framför och bakom kameran. Jag kan dock acceptera bristerna, i alla fall tilld en grad att jag fann filmen sevärd och det tack vare att det finns ett fungerande underhållningsvärde i filmen. Det är inte stor filmkonst men det fungerar som underhållning och för stunden och dessutom är det kul att se Jamie Bell och Channing Tatum, två skådespelare som blir spännande att följa framöver. 3+
AsianDawn
2014-01-21
Stabil äventyrsaction utan krusiduller.
robinator-
2012-12-05
Suveräna miljöer och kostymer.
Lokinin
2012-09-08
Jag gillade de första scenerna. Sen var det visserligen äventyr och underhållning, men inte särskilt bra för det. De ca 30 första minuterna var bra dock.
Visa äldre kommentarer »