Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

The Double


Simon James är en medioker men vänlig kontorsarbetare som drivs till vansinne när han upptäcker att han har en dubbelgångare.


Originaltitel The Double
Regissör Richard Ayoade
Manus Richard Ayoade, Avi Korine
Genre Drama, Komedi, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Jesse Eisenberg, Mia Wasikowska, Wallace Shawn, Yasmin Paige, Noah Taylor, James Fox, Cathy Moriarty, Phyllis Somerville, Gabrielle Downey, Jon Korkes, Craig Roberts, Kobna Holdbrook-Smith, Susan Blommaert, Chris O'Dowd, Sally Hawkins, Paddy Considine
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 592
Filmnummer 106488

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av ehansi
I denna psykologiska film möter vi James som sakta ser sitt liv tas över av sin egen dubbelgångare. Regissören Richard Ayoade tar sig an den över hundra år gamla boken med samma titel och bjuder...   Läs mer »

Kommentarer


Stygga-Vargen
2022-03-11
Nja... Jag hade gillat denna film om den gjorts bättre.
Ghostface
2018-11-01
Det fanns inte mycket eget i den här filmen.
KyLLo
2018-08-01
Knasig, med fina färger och mysig ljussättning. Vissa scener är bra och intressanta, men filmen är ojämn och dialoger bristfälliga. Så har jag svårt för Jesse Eisenberg i huvudrollen (ännu svårare för två). En svag trea.
Biberkolben
2017-04-04
Vilken fantastisk film! Mörk, vansinnig, svinrolig, välspelad och estetiskt tilltalande. På ett personligt plan berörde den mig oerhört djupt. År 2014 skrev jag en universitetsuppsats om just ämnet dubbelgångare, och mycket av det jag skrev om tas upp här. Hur fan jag kunde missa den här filmen då förstår jag inte? En resa in i en missanpassad människas psyke, alternativt en ond dröm. Verklighetsflykt kontra anpassning till samhället. Hjärnan gick på högvarv hela filmen igenom. På tal om drömmar: Jag drömde något så sinnessjukt inatt. Extremt "fysiska" drömmar där jag oftast bara var en åskådare, oförmögen att interagera. Jag skyller givetvis på den här filmen. Jag känner mig fortfarande skitglad och upprymd trots att det var igår jag såg den. Helt klart det bästa jag sett på väldigt, väldigt länge. Högsta betyg! P.S. Underbar musik också, och Jesse Eisenberg har nog aldrig varit bättre.
MetalJukebox
2017-03-19
Underbar estetik och känsla. En positiv överraskning.
Tolkemolkemoli
2017-03-10
Ett litet mästerverk.
Murvel48
2016-10-01
I och för sig snyggt gjord men jag tappade det mesta av intresset, på gränsen till en etta.
UFO_lars
2016-09-24
Detta är en väldigt mörk och kuslig kärlekshistoria med en fängslande inramning som får mig att sitta klistrad vid skärmen. Känslan av att inte nå fram, att inte få ut de rätta orden, att vara för rädd för att låta bli med samtidigt inte våga håller på att ta kål på mig. Och inramningen ja - den är både snygg och dystopisk och komponerad av passande musik som ibland träffar stämningen till fullo och ibland tar filmen helt ur sitt perspektiv. På ett bra sätt. Och just det, mycket bra och passande skådespel av Wasikowska och Eisenberg. Jag bara måste se den igen!
mongomoves
2016-08-08
jag hatar absurdism, men den hade sina stunder.

2015-09-28
Blev påmind om Enemy när jag såg denna. Men den tyckte jag var mycket bättre. The Double fångar aldrig mitt intresse. Därför blev det för mig ett blekt intryck. 3/10
Visa äldre kommentarer »