3.4

The Doors

Oliver Stones spektakulära film om Jim Morrisons liv, en av de mest sensuella och spännande människor i Rock´n roll-historien. Filmen The Doors berättar historien om The Doors uppgång och fall och är fylld av musik.

Originaltitel The Doors
Regissör Oliver Stone
Manus Oliver Stone, Randall Jahnson
Genre Drama, 90-tal, Biografi
Skådespelare Val Kilmer, Meg Ryan, Michael Madsen, Michael Wincott, Kyle MacLachlan, Kathleen Quinlan, Josh Evans, Dennis Burkley, Billy Idol, Frank Whaley, Kevin Dillon, Paul Williams (III), Crispin Glover, Christina Fulton, Mimi Rogers, Jennifer Rubin, Sean Stone, Kelly Hu

Skapad 2019-12-01 av BobbyPeru
En av de största rockgrupperna i musikens historia porträtteras i den här filmen av Oliver Stone. Den handlar främst om sångaren och frontmannen Jim Morrison, och om hans uppgång och fall. Mycke...   Läs mer »

husberg
2024-12-15
Jimpa svinar loss jorden runt och svamlar om ödlor, schamaner och annat flummigt. Dionysisk yra med vinballe, ölmage och exponerade genitalier. Även rituellt paganistiskt blodsoffer.
Dream
2024-12-10
Om man bara vill se en musik drama film! Så ska man lätt se denna. Ingen tvekan att detta är Top 5 eller kanske till och med Top 3 av dem bästa musik poet filmer som någonsin gjorts. Dem ändå som dissar är ju dem som ville ha en snällare bild av Jim Morrisson, men dessa vet nog inte riktigt vad Alkoholism eller droger är heller. Kommer själv ihåg när Charlie Watts beskrev Stones medlemmen ”Brian Jones” vilket även han dog vid 27 års ålder. (Brian was not so nice!) Slut citat. Man kan ju istället ta lärdom av detta att tunga droger inte är bra och se det i konstnärs form och samtidigt njuta av musiken.
darkmist82
2024-03-14
Jag är inget stort The Doors fan men jag tycker ändå om deras musik och medger att de var dåtidens mest nyskapande grupper, de vågade sig på saker som många inte gjorde då men allt skulle förändras efter det. Oliver Stone som ligger bakom många bra filmer har tagit sig an att skapa en film som kanske inte riktigt stämmer överens med verkligheten, men han har gett oss en snygg och konstnärlig film där vi får en bra inblick i 1960-talets tid och droger. Skådespelare som Val Kilmer och Meg Ryan är som gjorda för sina roller. Alla övriga roller gör bra ifrån sig, även om de inte får så mycket utrymme. Handlingen får man ta lite för vad den är. Den kan verka lite överdramatiserad om man ska tro andra källor. Men den är ändå spännande och underhållande och tragisk på sitt egna vis. Musiken för oss tillbaka till dåtidens atmosfär som lyfter filmen mycket bra. Som helhet är "The Doors" en underhållande film, trots sina brister i historien. Oliver Stone kan det här med att skapa visuellt snygga filmer, han kunde kanske jobbat lite mer på trovärdigheten med historien, men i sin fulla helhet är filmen helt klart värt att se om man bara vill ha en spännande stund och ta del av den tid som gruppen höll på.
2024-01-12
Nja, filmen lyfter aldrig riktig och Val Kilmer? Nja...
Robkiller
2022-11-19
Knarkfilm med en massa skitmusik, men har väl sina ljusglimtar.
Starkbröl
2022-02-17
Mycket bra biopic med en Val Kilmer i högform, tyvärr framställer den Morrison som ständigt påverkad vilket enligt bandmedlemmarna inte är sant. Det är ett smolk i bägaren, annars finns det få fel här.
RustyFilm
2016-12-06
En film om 60-talets bästa Amerikanska band, The Doors. Med manus och regi av en av 90-talets bästa film-makare Oliver Stone, det måste väl bli bra? Ja då det är bra och om man till detta lägger att Val Kilmer gör en suverän tolkning av Jim Morrison och att även övriga skådespelarinsatser är strålande så blir det ännu bättre. När handlingen som här mer kränker än hyllar huvudpersonen är det viktigt att historien är hyfsat sann. Är den det?
2016-08-01
Grymt bra film med grymt bra skådespelare och grymt bra musik!
UFO_lars
2016-03-24
Visuell och snygg skildring av en enastående musiker. Tyvärr sker detta bitvis på bekostnad av handling och manus varför filmen inte riktigt berör på djupet på samma sätt som t.ex. Amy eller Control gör. Så min bedömning är snygg, visuell och underhållande dock ej genialisk.
2014-11-09
En bra film. Val Kilmer är så underbart lik Jim Morrison, både i sångröst och utseende. Val Kilmer borde ha fått en Oscarnominering minst. Morrison var ett svin som skrev en av vår tids mest djupa texter. Oliver Stone gör ett utmärkt försök att fånga magin runt The Doors och Jim Morrison. Bra musik. 3+