The Divine Move
Brädspelet Go är så komplicerat att det får antalet möjliga öppningsdrag i schack att framstå som ?några stycken?. I den här actionfilmen från Cho Beoum-Gu har spelet en central roll: Tae-seok blir felaktigt anklagad för mordet på sin egen bror, och när han kommer ut måste han hämnas på gomästaren Sal-soo ? genom att spela ut honom.

Originaltitel | Shinui han soo |
Alternativ titel | God's One Move |
Regissör | Cho Beom-gu |
Manus | You Sung-hyup |
Genre | 2010-tal, Kriminalare, Drama |
Skådespelare | Jung Woo-sung, Lee Beom-su, Ahn Sung-kee, Ahn Kil-kang, Kim In-kwon, Lee Si-young, Choi Jin-Hyuk, Kim So-jin |
En fullt duglig och småspännande film som ibland försöker lite mer än vad den klarar av men som lyckas hålla intresse och nyfikenhet uppe hela vägen. Trean är rätt svajig då det är rätt mycket som inte riktigt håller ihop men den är snygg och jag är lite svag för den här genren så trean känns ändå ganska klar.
Manus och handling kunde ha varit lite starkare, men hyfsad actiondramathriller på sydkoreanskt manér. (6/10)
Solklar fyra. Var ett tag sen jag såg en så underhållande koreansk gangsterfilm. Visst har man sett det mesta förut, men skitsamma. Jung Woo-sung är bra som alltid och Kim In-kwon är ett komiskt geni.
Nu börjar de nog få ta och se över actionformeln i Sydkorea, det här var lite för likt alla andra. Betyg 5.4
Go (baduk) + uppskruvat gangsterdrama. Så härlig att mina ögon tåras, jag vill omedelbart se en uppföljare! Men varför så mycket play-by-proxy?