Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

The Divide


En explosion ödelägger stora delar av New York och åtta främlingar söker skydd i deras hus källare, som den paranoida fastighetsskötaren Mickey har byggt om till ett skyddsrum. Det är trångt, men ett stort lager av mat och vatten betyder att de i alla fall är säkra från utsidans vansinne och tillsammans försöker de förstå katastrofen som precis drabbat dem och tagit livet av så många av deras nära och kära.


Originaltitel The Divide
Regissör Xavier Gens
Manus Karl Mueller, Eron Sheean
Genre Drama, Thriller, Skräck, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Lauren German, Milo Ventimiglia, Michael Biehn, Michael Eklund, Rosanna Arquette, Courtney B Vance, Ashton Holmes, Jennifer Blanc-Biehn, Iván González, Abbey Thickson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 510
Filmnummer 88472

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Jonel
2019-08-01
Skön film. Mörk och deppig, precis som jag gillar det. Tycker den har fått ett oförkänt lågt betyg. Gissar att det har mycket med att göra att den inte håller det vanliga förutsägbara Hollywood-stuket som alla andra filmer.
jonbo
2017-12-10
Splittrad. Finns något väldigt bra i grunden här, men stör mig en del på att det redan de första 10 minuterna är så tydligt att det kommer spåra - karaktärsutvecklingen är färdig från start (vad gäller en del) vilket gör att det känns mer psykologiskt utstuderat än psykologisk uppenbarat. Men absolut inte helt oäven film.
Paramis
2017-09-20
Börjar intressant och flippar fullständigt ut andra halvan. Jag ångra att såg på allt det groteska.
karlmats
2017-04-10
Jag gillar både postapokalyps och filmer som inspelar sig på en begränsad yta så det var ju med visst vemod jag såg The Divide falla isär nånstans halvvägs in. Inledningen var annars bra med Michael Biehn som skyddsrumsledare i en bunker där hyresgäster flytt ner i efter en kärnvapenattack. Det hintas lite om en spännande omvärld vi inte får se mer av, sen flippar det och nästan alla visar sig vara kompletta galningar och/eller idioter. Vad är sannolikheten? Jag tror inte ens att det var Philadelphia som filmen utspelade sig i. Det blir en uppvisning i det makabra, det är gott så, men jag hade hoppats på lite mer psykologisk integritet. German och Biehn klarar sig hyfsat, de andra kan slängas i dammen. Efter att ha sett 10 Cloverfield Lane tidigare i år är det svårt att inte jämföra dem åtminstone lite grann och det är ju inte till den här filmens fördel. Det blir en svag 2a.
Gordyal
2015-04-25
Trots ett manus som känns enormt obearbetat och trots klent skådespel och dålig personregi, så var det något med denna film som tog mig med storm. Jag gillade karaktärsutvecklingarna, jag gillade dramaturgin, och jag gillade i synnerhet stämningen. Men jag har inga som helst problem med att förstå varför folk sågar den till höger och vänster. (10+/15)
kervisch
2014-09-03
Kunde varit så jävla mycket bättre. Men men, 2 av 5 funkar att se.
seven
2014-06-23
Holy shit. Den har sina brister, men jag tycker det är en riktigt intressant undergångsrulle.
Halofreak92swe
2014-03-05
Börjar lovande men blir snabbt sämre. Riktigt sunkig och konstig mot slutet.
AjaxSwan
2014-01-08
Ganska stark och obehaglig. Välspelad och relativt oförutsägbar. Det spårar ur lite mot slutet och några trådar lämnas utan svar, vilket drar ner, men allt som allt en hyfsad filmupplevelse. 3:a (6/10)
Djason
2013-12-27
Bra skådespelarinsatser i en intressant filmidé men som tyvärr mynnar ut i någon slags variant av The Hole fast med vålds-porrtendenser. Inga förklaringar får man heller.
Visa äldre kommentarer »