The Devil's Bath
På den österrikiska landsbygden på 1750-talet har Agnes precis ingått äktenskap med Wolf. Men Agnes har svårt att finna sig tillrätta både i sina nya omgivningar och i sin nya roll som hustru. Wolf visar henne inget större intresse, och hennes nya svärmor vill gärna kontrollera deras tillvaro. Agnes mentala hälsa börjar snart ge vika mer och mer, och hon söker desperat efter utvägar.
Originaltitel | Des Teufels Bad |
Regissör | Severin Fiala, Veronika Franz |
Manus | Severin Fiala, Veronika Franz |
Genre | Drama, Skräck |
Skådespelare | Anja Plaschg, Maria Hofstätter, David Scheid, Natalija Baranova, Elmar Kurz, Agnes Lampl, Claudia Martini, Camilla Schilia, Elias Schützenhofer, Lukas Walcher |
Jag blir alltid lite glad när historiska filmer faktiskt visar ett genuint intresse för den tid den utspelar sig i. Här känns allt otroligt autentiskt i såväl miljöer och levnadssätt som i hur människorna beter sig. Filmen tar också tid på sig att etablera och utforska detta. Det är dessutom en intressant karaktärsstudie i grunden där just de kulturspecifika och tidsspecifika aspekterna får stor betydelse, men jag tycker kanske att det eskalerar lite väl fort framåt slutet. Lite som att man varit så noggrann tidigare att man fick slut på tid. Men det är en ganska stark trea, sådant här önskar jag att det gjordes mer av