Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

The Devil and Daniel Johnston


Daniel Johnston började spela in små kassetter hemma i Austin, Texas i början av 80-talet – kassetter som han gick runt på gatorna och gav bort till folk som ville ha. Det ville allt fler, och trots att han lidit av manodepression sedan tidiga tonår och under sin karriär tillbringat flera perioder på mentalkliniker, har kultryktet bara vuxit. Alla från Sonic Youth och Butthole Surfers till Johnny Depp älskar honom. Ett av hans största fan var Kurt Cobain, som ofta syntes iförd en Daniel Johnston-T-shirt. Här berättas historien om hans liv med hjälp av nytaget material, gamla konserter, hemvideor, intervjuer och framförallt Daniels musik.


Originaltitel The Devil and Daniel Johnston
Regissör Jeff Feuerzeig
Manus Jeff Feuerzeig
Genre 2000-tal, Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 949
Filmnummer 36341

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2018-12-13
Den här filmen är ju riktigt, riktigt bara....
emilstjernholm
2015-12-14
Fascinerande dokumentär med rikt film/ljudmaterial från hela Johnstons karriär, det höjer onekligen upplevelsen.
Salvation_Mind
2014-08-17
Stackars "hyllad" krake. Feldieterad och söndermedicinerad. Serieteckningskonsten är intressantare än musiken Amerika gillar att skapa sina freak shows. Som dokumentär lite upp och ner, men tar sig på slutet på ett positivt sätt så trean vart starkare men stannar där.

2013-09-01
Helt makalöst bra!
eliastheman
2013-07-10
en galning som inte kan spela instrument, rita eller sjung :S texter är väl en smaksak men typ "do you still love me?" upprepat fyra gånger är inte så jävla unikt...
VonDerStock
2013-07-07
Musiken är ju skit och det är synd att det inte tas upp överhuvudtaget...och att anledningen till uppmärksamheten kring honom var ironisk, ingen gillade ju honom eller hans musik på riktigt.
Nemralis
2013-04-28
Utlämnande porträtt av en säregen multikonstnär. Johnstons öde är hjärtskärande på så många vis och hans bisarra syn på världen, både före och efter hans inskrivning på mentalsjukhus, har fött skrämmande och hysteriska verk. Det är en tacksam dokumentär att skapa, med tanke på allt visuellt och inspelat material han skapat och som finns bevarat. Men utöver det har Feuerzeig verkligen lyckats använda dem på ett träffsäkert vis. En riktigt spännande resa in i en galen hjärna.
Dutch
2013-03-09
Ett retard som varken kan sjunga eller spela gura, blä. Bästa är ju ha ns familj och framförallt manager som är mest gripande.
monsterpop
2013-01-13
oh, danny boy!
kakbakarn
2012-12-20
<3<3<3<3<3
Visa äldre kommentarer »