Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

The Departed


Två män från olika sidor om lagen är undercover inom Boston State Police Department och i den Irländska Maffian, men våld och blodspillan kokar när upptäckter görs och mullvaderna blir tvungna att finna sin fiendes identitet. Nyinspelning av Infernal Affairs från 2002.


Originaltitel The Departed
Regissör Martin Scorsese
Manus William Monahan
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Martin Sheen, Vera Farmiga, Mark Wahlberg, Anthony Anderson, Alec Baldwin, Ray Winstone, Amanda Lynch, Mark Rolston, David O'Hara, James Badge Dale, Kevin Corrigan, Robert Wahlberg, Kristen Dalton
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 21471
Filmnummer 43985

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Mikrooben
The Departed är en av de bättre filmerna som producerades under året 2006. Så hade jag sagt det, för det är det jag tycker om den nu i skrivande stund. The Departed handlar om två parallellt ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-22 av Pebosjan
Ett välregisserat maffiadrama med eliten av lovande samt välprovade skådespelare, kan bara sluta i succé. Men för att alla faktorer ska stämma överens så behövs ett manus och en historia som ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-22 av LaszloKovacs
Gammal kärlek rostar aldrig och det är en av anledningarna till att jag gillar den här filmen. En annan anledning kanske skulle kunna vara att kärleken faktiskt är blind. Vad är det här för b...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av film_Alex
The Departed är en thriller som skildrar en undre värld med tjallare, korrupta snutar och intriger som drar med en i en spännande handling. Två män (Leonardo DiCaprio och Matt Damon) jobbar under...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av BeforeYouDie
Här följer ett recept på en succéfilm: 1. Ett stycke hyllad regissör 2. En handfull skickliga skådespelare 3. Ett stycke redan hyllat Hongkong-manus Blanda allt och toppa med lite Hollywoodacti...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av kanzi
Jack Nicholson spelar maffiabossen Frank Costello som leder den amerikansk-irländska maffian i Boston. Han placerar några av sina yngsta, mest intelligenta och lovande underhuggare i polisskolans el...   Läs mer »

Kommentarer


svältaren
2022-07-24
För mycket dialog för mig, för mycket machojargong, för mycket info, för platta karaktärer för att jag ska orka bry mig. Sista halvtimmen blev det lite småspännande, ska jag erkänna, men om något år ska jag minnas denna som en småseg och väldigt babblig snutfilm med märkligt lagda Stones-låtar i.
Jonkenstein
2021-11-29
Filmen var bra, men jag tycker att den var aningen för lång och kunde kortats ner en aning.
Andreas_
2021-07-10
Vilket mästerverk av mästaren Scorsese som i princip aldrig misslyckas, han gör fantastiska filmer, en mer seriös Tarantino kan man säga och The Departed borde inte göra någon missnöjd, även om man inte är ett fan av självaste Scorsese...här har han dock för första gången inte gjort en egen film utan en film baserad på Hong Kong rullen Infernal Affairs som många fans av den filmen säger är mycket bättre, jag har inte sett den men har svårt att tro att den kan vara mycket bättre faktiskt, för Scorsese har samlat ihop gräddan av Hollywoods elit här och dialogerna är fantastiska, dialekterna är fantastiska, kamera arbetet är fantastiskt, miljöerna är fantastiska, manuset är fantastiskt, skådisarna är fantastiska, även dom i mindre bi-roller som t.ex Mark Whalberg i en mindre roll som han gör så jäkla bra att man kan inte annat än älska hans karaktär men oj säger jag bara när det gäller Di Caprio, Damon och Nicholson...vilken prestation framför kameran...filmen är väldigt lång men det känns inte så, man blir aldrig less eller trött eller uttråkad...blir man det, ja då är man nog ett fan av Transformers filmerna och inte ett fan av fantastiskt filmskapande...ett litet skämt att Di Caprio inte fick en oscar för denna film utan att det kom långt senare, såg ju denna pärla när den kom ut 2006 och älskade den, såg om den för någon vecka sedan och jag älskar den ännu mer, den håller så oerhört bra än idag och är helt klart värd att se om men har man inte sett detta mästerverk så får man inte missa den heller, skulle lätt kunna säga att det är Scorseses bästa film efter Maffiabröder och Casino, se denna och njut av allt, det är så oerhört välgjort och framförallt, försök att inte jämföra den med filmen Infernal Affairs, utan se den som en egen film, ett klart mästerverk och betyget blir självklart det högsta möjliga...en mycket stark 5:a
apelsin
2021-03-22
Större delen av filmen ganska så trist och långtråkig, bitvis ganska så hyfsad men aldrig mer än så. Inte sett originalet men ska göra det.
StureStenhög
2020-08-24
Den här filmens enda riktiga problem är att originalet är ännu bättre. Här är karaktärerna lite mer endimensionella, och därför tappar den ett psykologiskt lager. Det här är mer renodlat en underhållande gangsterrulle, men den är väldigt bra på att vara en underhållande gangsterrulle. Scenariot är verkligen raffinerat, och Scorsese lyckas hålla ordning på alla aktörer och vändningar utan att det blir rörigt eller effektsökande. Skådespelarensemblen är högklassig dessutom, och det är i synnerhet kul att se Jack Nicholson svina loss ordentligt. Så fyran får ändå stå fast efter viss tvekan
Pentothal
2020-07-06
Väldigt svagt slut. Tog idéerna slut? Svag 3a.
LillaBlåaMus
2019-06-15
Tråkiga karaktärer, ospännande, för mycket omotiverat våld.
visser
2018-11-03
För mycket Hollywood, för lite Scorsese
Stygga-Vargen
2018-10-18
Något överskattad men ändå väldigt bra.
Hypostas
2018-04-04
Sänkning till trea efter omtitt i anhedoniskt tillstånd.
Visa äldre kommentarer »