Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.1
av 5

The Dark Knight


Batman och James Gordon går ihop med Gothams nya åklagare, Harvey Dent, för att stoppa en psykotisk bankrånare känd som The Joker.


Originaltitel The Dark Knight
Alternativ titel Batman: The Dark Knight
Regissör Christopher Nolan
Manus Jonathan Nolan, Christopher Nolan
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Morgan Freeman, Monique Gabriela Curnen, Cillian Murphy, Eric Roberts, William Fichtner, Anthony Michael Hall, Nestor Carbonell, Chin Han (III), Ritchie Coster
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 26043
Filmnummer 57023

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Afflicter
Batman eller Läderlappen, som han heter i de översatta serietidningarna, har enda sedan 1939 varit en av de mest populära serietidningshjältarna, vilket även återspeglas i antalet filmer som bä...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av weng-weng
Hur kan The Dark Knight, en vanlig storbolagsproduktion och superhjälteaction putta ner Gudfadern från förstaplatsen på topplistan över världens bästa filmer? Den är väl knappast ens världen...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av tennis
Det har nu gått 30 år sedan det första stora genombrotten för filmatiserade seriehjältar i och med Christopher Reeves roll som Stålmannen år 1978. Sedan dess har vi i tre årtionden fått upple...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av niklasringdahl
Den snart 70-åriga skapelsen Batman är tillbaka ännu en gång, mörkare än någonsin. Efter sitt första framträdande i serieform på slutet av 30-talet har han klarat sig från sina ärkefiender...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av BeforeYouDie
Redan i slutet av förra filmen, Batman Begins, så hintades det om vad den här filmen skulle handla om, och de gjorde oss inte besvikna. The Dark Knight börjar med ett genialt regisserat bankrån a...   Läs mer »

Skapad 2019-11-17 av connya
Efter Memento låg Hollywood öppen för Christopher Nolan, men att gå ifrån en finurlig och ganska smal thriller till kanske den mest ikoniska superhjälten av dem alla kändes fortfarande lite ov...   Läs mer »

Skapad 2019-11-16 av showoff
På ett otroligt tragiskt sätt har nya Batman-filmen fått mycket gratis reklam. Att Heath Ledgers sista film skulle bli som Jokern kunde ingen tro och om vi ska vara ärliga så skulle inte hypen ha...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av zac2go
Den nya och omutbara åklagaren i Gotham City, Harvey Dent, (Aaron Eckhart) slår sig samman med Batman (Christian Bale) och hans vapendragare kommissarie Gordon (Gary Oldman) för att få fast den ny...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Rollywood
The Dark Knight är den populära uppföljaren till Batman Begins som kom ut på biograferna 2005. Men precis som i första filmen så känns det lite som om jag står mot resten av världen i mitt ty...   Läs mer »

Kommentarer


RexRegis
2022-05-20
Heath Ledger är hela filmen, ser gärna om filmen gång på gång för bara Heaths skull.
Andreas_
2021-09-09
Andra filmen i Christopher Nolans Batman trilogi och detta är nästan lika bra som första filmen men bara nästan, tyvärr är ju Bale fortfarande Bruce Wayne/Batman vilket han gör uruselt trots att han är en fantastisk skådis så är han ingen Bruce Wayne och en mer stel Batman får man leta länge efter och det drar ner betyget rejält, några av skådisarna från första filmen är fortfarande med även här i den andra, Michael Caine, Morgan Freeman och Gary Oldman och dom är alla suveräna i sina roller, dom nya som tillkommer är Maggie Gyllenhaal som tagit över Katie Holmes karaktär som Bruce Waynes gamla kärleksintresse, här har hon dock fallit för den nya åklagaren som är spelad av Aaron Eckhart som gör en stabil insats men den som gör filmen och står ut mest är såklart Heath Ledger som gör sin egen tolkning av Batmans ärke nemesis Jokern och han gör det så fantastiskt bra, lite annorlunda tolkning på jokern dock men ack så bra, Heath Ledger var verkligen en toppklass skådis, det som drar ner betyget förutom Bale i rollen som Batman är manuset, mycket är bra i storyn, som t.ex den riktiga tråden om att Batman jagar Jokern men när det börjar spreta ut med Aaron Eckhartsm karaktär och vad som händer i hans liv så blir det lite för mycket bara...så tyvärr drar denna sidohistoria ned betyget en aning, blir för plottrigt om man säger så, men annars är det en riktigt stabil uppföljare till Batman Begins utan tvekan, men filmen i sig är faktiskt något överskattad, betyget blir en svag 4:a
sodomiten
2020-04-18
Det är bra gjort och Jokern är bra skurk. Skådespelarna kan man heller inte klaga på. Det som ändå är problemet är att det blir väldigt långdraget, ca 20-30 minuter för mycket, och då orkar inte jag.
live
2018-08-19
För mig en klassiker. Ser om och om igen.
päronanton
2018-08-11
Denna var bra! Älskar Batman! Men tycker nog ändå att Batman begins var lite bättre!
Qhorinhalfhand
2018-06-29
Ruskigt bra. Heath ledgers skådespeleri i den här filmen är uppe och slåss om bästa skådespel genom tiderna för mig, och han, tillsammans med en nervkittlande story som ger perpektiv på synen av "goda" karaktärer och som skapar en rad genialiska moraliska dilemman, drar lätt upp filmen till en femma. Christopher Nolan asså
Zingostar
2018-01-13
Tunn handling. Tråkigt med Batman i vanliga världen. Se de äldre Barman filmerna hellre.
Rai
2017-12-24
Jag vet inte, men jag tycker inte riktigt dom här nya Batman- filmerna håller riktigt samma klass som 90-talets Batman-filmer,,,
_Alice_
2017-04-17
Så himla tråkig.
Rele
2016-11-29
En film med mycket action, men inte så bra annars. Jag ger en tvåa.
Visa äldre kommentarer »