Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

The Creator


Under ett krig mellan AI och människor sänds en före detta elitsoldat ut för att hitta ett hemligt vapen som kan användas för att avgöra kriget.


Originaltitel The Creator
Alternativ titel True Love
Regissör Gareth Edwards
Manus Gareth Edwards, Chris Weitz
Genre Drama, Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2020-talet
Skådespelare John David Washington, Madeleine Yuna Voyles, Gemma Chan, Allison Janney, Ken Watanabe, Sturgill Simpson, Amar Chadha-Patel, Marc Menchaca
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 177
Filmnummer 146569

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


djonipony
2024-02-15
2.5. Detta var inte kanon. Särskilt inte efter att häromdagen ha sett om Edwards finfina 'Monsters' som påminner om vad han KAN göra. Woke-casting och massa konstigheter med robotar och skit. En filmhjälte kan dessutom inte - i en otecknad, seriös film - gå runt med delvis blonderat afro, det ser ut som ett skämt, något ett barn möjligen hade kunnat förlåtas för, inget en vuxen man, som ska tas på allvar, kan hålla på med. HOWEVER: Riktigt bra soundtrack, vet inte HUR många härliga, okända, gamla dängor som shazamades. Mycket bra musikval!
StureStenhög
2024-02-13
En någorlunda påkostad science fiction-film baserad på originalmanus känns onekligen lite uppfriskande, och det börjar starkt med ett scenario och en framtidsvärld som känns gedigen och hyfsat rimlig och trovärdig. Det blir heller aldrig så svartvitt som det annars gärna kan bli i sådana här filmer, och jag uppskattar att man inte faller in i trött AI-alarmism. Lill-Denzel fungerar dessutom helt okej i huvudrollen, men filmen tappar tyvärr alltmer styrfart i andra halvan och med tiden blir det inte mycket mer än en slentrianmässig actionfilm av det här. Det känns också som att man vill berätta en större historia än vad man riktigt klarar av, och det blir gärna lite osammanhängande samtidigt som den pay off man vill leverera ofta uteblir. Så det blir inte mer än en svag trea i slutändan, synd på den stabila grund man lyckades lägga
karlmats
2024-02-08
En film som vill vara väldigt episk och visuellt känns den episk trots sina relativt blygsamma budget med Hollywood-mått mätt. Det är väl lite Gareth Edwards signum ändå, att göra snygga specialeffekter i grådassig ton. Denzel Jr. klarar sig helt ok men är kanske inte riktigt tillräckligt stark ännu för att bära upp en sån här film som farsan hans var under sin storhetstid. Men framför allt blir det tydligt ju längre filmen går att under all episk överton så finns det inte så mycket under. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför jag inte bryr mig men i slutändan gör jag det inte. Det är sällan jag hajar till och blir imponerad över nåt som sägs eller görs och det känns lite som att Edwards inte förstår varför bra sci-fi är just bra. Han gjorde det jättebra med Rogue One, men där fanns det redan en inarbetad värld och fantasyelementen hjälpte till en aning. Här skulle han behöva gräva mycket djupare i materialet för att det inte ska kännas platt och det dummas tyvärr ner lite för mycket. Jag förstår de som sätter en 5a på det här också på nåt sätt, det känns som en allvarlig tung film som stundtals är otroligt vacker. Men jag landar i en stabil 2a själv, jag hade hoppats på mycket mer.
Commandante
2024-01-21
Visuellt supersnyggt. Storyn och huvudpersonen är dock så korkad att det är omöjligt att göra något annat än att heja på amerikanarna (vilket alltid känns instinktivt fel).
Rune2000
2024-01-20
Filmen påminde en hel del om Rogue One (2016), som också är regisserad av Gareth Edwards. Men det fanns även referenser till andra moderna sci-fi som Elysium (2013). Grundhandlingen var ganska enkel men alla ologiska detaljerna gjorde det svårt för mig att acceptera denna alternativa verklighet och filmen landade på en svag 3:a pga att den ändå försöker att göra något annorlunda.
amam
2024-01-07
Töntigt och med så många ologiska saker. Snygga effekter, det är väl det enda egentliga positiva jag kan säga om den här filmen.
Starkbröl
2023-12-30
Det finns grejer här som är riktigt bra men de har inte fått ihop det till en aptitlig historia och de har helt misslyckats med att få fram de egentliga poängerna, vilket är synd, och vissa inslag är töntiga och barnsliga (typexempel: robotmunkar. Utövar de robotbuddhism?). Märklig rulle, visuellt och världsskaparmässigt kompetent men en hel del story är helt infantil, och kronologin funkar inte för mig alls. Star Trek TNG-avsnittet The Measure of a Man är intressantare ur ett filosofiskt AI-perspektiv, Blade Runner (1982) är bättre estetiskt och som representation av den grundläggande fysiska konflikten, och som Sci-Fi-action finns det väl hundratals intressantare filmer.
deftune
2023-12-26
Bra men naiv. Blir lite för sagolik på slutet. Jag har noll sympati för min brödrost fortfarande.
PeterTheW
2023-12-25
Snygg, otroligt snygg. Vissa riktigt balla scener men ibland lite monoton.
Acer
2023-11-29
oh no, onda robotar som vill stjäla våra jobb! urkorkad och seg rulle
Visa äldre kommentarer »