3.5
3.5
The Cool World
Visar på ett realistiskt sätt den hårda verkligheten för afro-amerikanska ungdomar i 60-talets Harlem.

Originaltitel | The Cool World |
Regissör | Shirley Clarke |
Genre | Drama, Kriminalare, 60-tal |
Skådespelare | Hampton Clanton, Yolanda Rodríguez, Carl Lee, Clarence Williams III, Gloria Foster |
Oj, jag önskar jag hade sett denna med bättre ljud- och bildkvalitet, samt undertexter. Var rätt svårt att hänga med som det var nu. Men jag uppskattade fotot, experimentlustan, kreativiteten, musiken och den jordnära känslan. Förhoppningsvis får jag chansen att se om den lite mer ordentligt någon gång.
Höga förhoppningar, men det blir en ganska ordentlig besvikelse. Jazzmusiken är fruktansvärd (som jazzmusik kan vara) och hopslaget av tunn story och bilder på människor som går runt fungerar inte. Slutbiten väger upp lite men kan ändå inte ta ifrån det faktum att jag var extremt ointresserad efter hälften. Betyg 4.7
Med viss tvekan fyra. Det hade varit trevligt om det hade varit en lite mer vardagsnära story och inte en massa barngangsters. Å andra sidan är gatusekvenserna riktigt fina och Clarke är fantastiskt skicklig på att låta gatulivet lysa fram mellan sekvenserna i lägenheten. Utan text lite svårt att höra allt vad som sägs men jazzmusiken är i alla fall prima.
Fungerar inte för mig på något plan, tyvärr. Amatörskådespelare, fult foto och hysterisk jazz...
Kanske inte så realistiskt och övertygande som en hoppats, men har ändå en känsla av närvaro i Harlem-miljön som ger ett starkt intryck då det inte finns många on location-skildringar från den här typen av slum
Har inspirerat Scorsese?