Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

The Commitments


Några kompisar ber Jimmy att bli deras manager. Han börjar med att annonsera efter bandmedlemmar.


Originaltitel The Commitments
Regissör Alan Parker
Manus Dick Clement, Roddy Doyle, Ian La Frenais
Genre Drama, Komedi, 90-tal
Skådespelare Robert Arkins, Andrew Strong, Michael Aherne, Angeline Ball, Maria Doyle Kennedy, Dave Finnegan, Andrea Corr, Glen Hansard, Colm Meaney
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6373
Filmnummer 894

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Olof_Gronlund
2023-12-05
Handlingen i sig osv är väl inget speciellt. Musiken är jävligt bra, men blir stundtals lite som att kolla på en konsert, snarare än det är en film. Den funkar absolut, men inget jag hade sett om.
mammene
2022-06-24
Jag får nog tillåta mig att dra till med en fyra, en sådan "glädjesmittande" film måste bara premieras. Det bjöds på fantastisk musik, Andrew Strongs pipa glömmer man inte i första taget, det är glädje, mycket tjafs, härliga och opassande dialoger med en ensemble jag inte glömmer i första taget. Får ju inte glömma den irländska miljön, det här kan jag småmysa över långt efter.
Dream
2022-01-04
Lätt den bästa musik drama filmen som slår överskattade klassiker som Grease, Dirty Dancing och Bohemian Rhapsody.
Starkbröl
2021-12-26
Bra musikfilm som med minimal manusansträngning hade kunnat bli en femma. Som det är tar låtarna lite för stor plats och bråken blir lite för repetitiva och slutet är pyspunka och det blir en halvsvag fyra. Jättebra skådespeleri.
idaho1981
2021-02-25
Väl värd sin kultstatus med bra skådespeleri, underhållande historia och fantastisk musik.
Albion
2021-01-17
En kul och munter skildring från Dublins gråare horisont. Lutar lite åt det larvigare hållet men har så mycket charm över sig att det landar rätt. Alan Parker var minsann en rackare på filmskapande. Betyget blir en 4;a
Ful_fisk
2017-09-18
Charmigt och roligt hela vägen. Storyn går ganska mycket på tomgång, men det hålls ändå ihop bra av musiken, karaktärerna, stämningen och det fina slutet. Irlänsk rockfilm i toppform!
HansMoleman
2017-08-08
Flummig, charmig och lite rolig.
Dele
2017-05-14
Bra musik i en välgjord och överlag ganska charmig feel-good-historia som inte riktigt förmedlar den skitighet och närvaro den vill.
annchen81
2017-03-09
Har burit den här varmt i minnet från förr. Såg nyss om den och det var mycket mindre handling än jag mindes. Den är fortfarande bra men inte lika nostalgisk längre. Tur att musiken är bra :)
Visa äldre kommentarer »