The Christmas Chronicles

Ett syskonpar råkar ta sönder tomtens släde, så de ägnar hela natten åt att rädda julen tillsammans med en tomtefar med attityd som inte skräder orden.

Originaltitel The Christmas Chronicles
Regissör Clay Kaytis
Manus Matt Lieberman
Genre Komedi, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Kurt Russell, Judah Lewis, Darby Camp, Kimberly Williams-Paisley, Oliver Hudson, Lamorne Morris, Martin Roach, Tony Nappo, Steven Van Zandt, Goldie Hawn, Marc Ribler, Ishan Morris, Debra Wilson (röst), Kari Wahlgren (röst), Debi Derryberry (röst)

Starkbröl
2024-01-03
Mycket bra uppdatering av jultomten, lagom mix mellan modernitet och klassisk tomtighet. Russell är perfekt i rollen. Bra julstämning både för barn och vuxna, men kanske lite för mycket stulet från Despicable Me-minionerna vad gäller alverna.
djonipony
2023-12-30
3.5. Mysig, julig, varm och kul Russell.
apelsin
2021-02-24
Bland det bästa som finns i julfilmsväg. Men det räcker med ettan, uppföljaren är bara meningslöst trams.
karlmats
2020-12-23
En liten tvist på de generiska julfilmerna som pumpas ut varje år är väl att Kurt Russell spelar jultomten, ett faktum som gör filmen lite bättre än om han inte hade varit med. Ungen är otroligt lillgammal och Russells närvaro är väl det som får filmen att hålla ihop överhuvudtaget. Snyggt när hon ramlar ner i tomtesäcken och det går ju absolut att följa med handlingen ända till slutet. Men jag vet inte riktigt om det gav så mycket i slutändan. En ganska stabil 2a.
fridenpaden
2020-12-03
Vet inte om de minion/svenska kocken-pratande nissarna kan bli mer irriterande men annars var filmen helt okej.
Tatty
2020-11-29
Väldigt bra film, charmig och rolig! Kurt Russel passade bra i filmen!
Zebulonm
2020-11-27
Kurt Rusell är riktigt bra men det är typ det enda.
Hardcore87
2020-10-04
Den här var faktiskt helt ok. Min systersons favoritfilm, tror denna när den här kom ut stod på 3 gånger om dagen i 2 månader hos honom. Nr 2 kommer i november och då kommer kanske samma sak bli där hehe. Men om filmen, jag tycker att historien fungerar och huvudpersonerna är riktigt bra. Framför allt kurt russell.
2019-12-23
Har absolut sin charm och Kurt Russel gör rollen riktigt bra. Men det finns för många störiga moment och saker som inte funkar. Sen vet jag inte vad det är, men som så många andra Netflixproducerade filmer så känns tajmingen off, så väl i komik som i klippning och scenbyten. Slät tvåa som ändå gav en ganska trevlig kväll så här framåt jul...
2019-01-26
När det gäller julfilm så är det de filmer jag såg som barn också de filmer jag återkommer till år efter år på julen. Nya julfilmer brukar bara var en besvikelse men med Kurt Russel i rollen som Jultomten så var jag tvungen att ge denna filmen en chans. De stora vinsterna med denna film är just Kurt Russel tillsammans med att filmen erbjuder action och ett driv i sin berättelse. Inte en blivande klassiker men inte heller helt fel att stoppa in mellan omtittarna av Ensam hemma 1 och 2 nästa jul.