Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

The Butterfly Effect


En ung man kämpar med att komma över jobbiga minnen från sin barndom. Han upptäcker en teknik som gör det möjligt att resa i tiden och han börjar ändra sin historia för att bli av med sina obehagliga barndomsminnen. Vad han inte räknat med är att varje förändring i det förflutna också förändrar hans framtid.

Finns även i Director's Cut-version med flera annorlunda slut.


Originaltitel The Butterfly Effect
Regissör Eric Bress, J Mackye Gruber
Manus Eric Bress, J Mackye Gruber
Genre Thriller, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Ashton Kutcher, Amy Smart, Melora Walters, Elden Henson, William Lee Scott, Eric Stoltz, Ethan Suplee, Logan Lerman, John Patrick Amedori, Irene Gorovaia, Jesse James, Kevin G Schmidt, Callum Keith Rennie, Cameron Bright, Sarah Widdows, Kevin Durand
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 25796
Filmnummer 18315

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av muschii
Första gången jag fick höra att Ashton Kutcher skulle spela huvudrollen i denna science fiction-thriller hade jag minst sagt inte några höga förväntningar. Fjollan från Dude Where's My Car och...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av stigullrik
En doldis som inte gjorde mycket väsen av sig när den släpptes var The Butterfly Effect. Ingen visste så mycket om den. Insticket ser rätt trist ut och rollbesättningen såg ännu tristare ut. ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av McMaster
Oj så härligt, och så glad man blir! Äntligen en film som inte faller i ett spår och är som alla andra. Inte en film som man kan förstå slutet på efter man sett ett tag av den. Äntligen en ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-02 av Priceguy
Denna recension gäller Director's Cut-versionen, inte bioversionen. Jag har inte sett den senare, men allt visar på att den är avsevärt sämre än den förra. Till exempel ska slutet vara helt ann...   Läs mer »

Skapad 2019-11-16 av
”Det sägs att en fjärils vingslag kan orsaka en orkan på andra sidan jordklotet.” ”The butterfly effect” kom som en stor överraskning för mig. Helt ur intet dök denna film upp och tog mig p...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2023-03-22
Den här filmen är riktigt bra och flyter på bra. De två andra filmerna är inte bra...
Starkbröl
2023-03-21
Mycket intressant, välgjord och bitvis till och med tänkvärd. Har fått oförtjänt dålig kritik av proffskritiker. Såg Director's Cut.
Robkiller
2022-10-06
Håller helt klart hög klass för en variant på tidsrese-film.
dudson
2019-11-30
Skumaste filmen ever. Nej detta tvär dog rätt snabbt i intresse faktorn.
Rele
2019-07-04
En bra film. Annorlunda story och Kutcher lyckas göra en bra rolltolkning av en väldigt udda ung man. Jag håller fortvarande betyget fyra alltså samma som jag gav 13 år sedan.
HerrNenne
2019-03-25
Director's cut-slutet är ju kasst. Den här filmen ska avslutas med Oasis.
Biberkolben
2018-08-23
Director's Cut-slutet är så jääävla svinbra. Varför, o varför, fick jag bioversionen när jag köpte hela trilogin på Bluray nyligen? Ve mig. Bra film förresten!
Ful_fisk
2018-05-12
Spännande och välgjord thriller med djupa karaktärer som verkligen låter skådespelare som man mest bara sett i platta roller få ta ut svängarna ordentligt. Coolt! Även barnen fungerar utmärkt. Riktigt bra.
deswhip
2018-02-17
Sicket j*vla skräp! Obegripligt att den fått så fina kommentarer nedan... Jag har som så många andra Ashton Kutcher som favoritsämsta skådis att hacka på. Men i den här filmen är det storyn i sig är så fucked up så Kutchers insats spelar ju mindre roll. De enda bra filmer som gjorts på tidsresetemat är Terminator 1 & 2 och Tillbaka till Framtidenfilmerna. Där är alla brister man kan finna i logik förlåtna pga tidsandan och de är ju otroligt bra i övrigt. Men nu i modern tid är det omöjligt (eller åtminstone hopplöst svårt) att göra seriös och bra film på temat.
Christofer
2017-05-06
5/5 2017: Kul att uppleva att den fortfarande håller elva år senare. Betyget står därmed fast! 19/8 2006 (5:a): Ruskigt bra. Intressant story och coola effekter. Härligt slut.
Visa äldre kommentarer »