Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

The Bourne Supremacy


Jason Bourne har levt ifred i två år, men nu hinner hans förflutna ikapp honom och han blir åter tvungen att ta itu med problemen från sitt tidigare liv. En okänd man sänder en lönnmördare efter Jason, och CIA misstänker honom för att ha mördat två av deras agenter under ett uppdrag i Berlin.


Originaltitel The Bourne Supremacy
Regissör Paul Greengrass
Manus Tony Gilroy
Genre Drama, Action, Thriller, Äventyr, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Matt Damon, Franka Potente, Joan Allen, Brian Cox, Julia Stiles, Karl Urban, Marton Csokas, Karel Roden, Oksana Akinsjina, Gabriel Mann, Michelle Monaghan, John Bedford Lloyd, Ethan Sandler, Thomas Arana, Tom Gallop, Tim Griffin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16787
Filmnummer 21112

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Loomis
Två år har passerat sedan Matt Damon agerade agent med minnesförlust. Denna gång är minnet fortfarande lite bräckligt men livet har tagit form tillsammans med flickvännen Marie (Franka Potente)...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Oscarbelönade Matt Damon är tillbaka i rollen som Jason Bourne, den topphemliga agenten och lönnmördaren som lider av minnesförlust. Jagad av regeringen för likvidering utan att veta varför. Sk...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av ontherocks
Hur lång får en fiktiv biljakt egentligen vara? Jag menar utan att brytas av minsta lilla replik eller ordväxling. Om du frågar regissören Paul Greengrass - hur lång som helst uppenbarligen. Tio...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2023-06-15
Välgjord och väldigt bra uppföljare till den suveräna spion-action-thrillern Bourne Identity och tack och lov så fortsätter den suveräna Matt Damon i rollen som Jason Bourne som han gör så förbannat bra och Tony Gillroy fortsätter skriva manus och gör en riktigt stabil och kompetent uppföljare med en väldigt spännande och intressant historia, inte ofta som uppföljare blir lika bra som originalet men det lyckas dom få till här, ny regissör dock, denna gång Paul Greengrass som är en kompetent regissör men just i denna film så valde han att använda en handburen kamera hela filmen och det förstör tyvärr, det blir rörigt och grötigt och speciellt när det kommer till fighting scenerna, det går som inte att se något av vad som händer och sker, det skulle såklart ge en mer realistisk känsla men jag tycker att det förstör mer, direkt fortsättning från första filmen, så jag rekommenderar att man sett den och har den färskt i minnet innan man ser denna uppföljare för att hänga med som bäst i storyn, nya skådisar är med förutom Matt Damon och Brian Cox, Julia Stiles och Franka Potente som spelar samma roller som i första filmen, så har vi Joan Allen, Karl Urban och Marton Csokas och alla är riktigt bra i sina roller, vissa i mindre, vissa i lite större, handlingen fortsätter som vanligt att Bourne jagar svar då han tappat minnet vilket vi såg i första filmen och tydligen så blandar sig även Ryssarna i allting i denna och blir "The Big Bad" om man säger så, mycket spänning och action utlovas och även en riktigt häftig biljakt som är väldigt välfilmad, men har man som jag sett denna förut så vet man hur det kommer att sluta och det tar bort udden lite och sänker betyget, även att Paul Greengrass inte kunde filma en fighting scen med sin handhållna kamera heller tog bort en del intensitet tyvärr men en välgjord och väldigt bra uppföljare i vilket fall och betyget blir samma som första filmen, en svag 4:a i betyg
Rai
2021-10-08
Nja, varken bu eller bä! En film som är ganska medelmåttig...
kanemura
2020-02-19
Rätt spännande i stunder och ganska lätt att hänga med i men inte lika bra som ettan. Karl Urban är typisk douche-skurk som trivs lite bra med att spela ryss i läderrock. Brian Cox är såklart bra men Chris Cooper saknas lite från ettan.
Nalleman
2019-08-09
Inte alls i min smak men det beror nog mer på att det inte är en film i "min genre".
dudson
2017-11-06
Märks verkligen åldern har sprungit ifrån denna film. Träbocken Damon gör väl sitt bästa. Brian Cox är riktigt grym här. Plus några schyssta fighter.

2017-05-08
Ikke like bra som eneren men en verdig oppfølger. -4.
jopjop
2017-04-23
Det här var riktigt töntigt.
RustyFilm
2016-12-10
Brukar inte gilla den här typen av film med biljakter, skrän och dunder som huvudtema. Men här går det an riktigt bra. Är heller ingen läsare av Robert Ludlum och har inte sett de tre andra filmerna i serien ”Bourne”. Så jag är positivt överaskad. Snyggt och intensivt.
Robkiller
2016-09-03
Actionfilm som duger, men knappt mer, ointressant handling, lite biljakter och så skakig regi att man tröttnar rätt fort... påminner väl om ettan, men sämre...
Krille80
2014-10-28
Mörkare och lite mer sorgsen än föregångaren men gjord med stor skicklighet. Intressant och bra handling. Man mår inte lika bra efteråt som efter föregångaren men man vet att man sett något bra som behöver tid att växa. 4-
Visa äldre kommentarer »