Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Ondskans svarta katt


En serie dödsolyckor utanför London visar sig alla ha ett märkligt samband – en svart katt. En övernaturlig katt som för död och olycka i sina spår. Vad har kattens ägare, Robert Miles, för samband med dödsfallen? Miles är en säregen man som säger sig ha kontakt med de döda. Jill Travers, en ung fotograf från London, börjar forska i händelserna. Hennes upptäckter är fasansfulla. Baserad på en novell av Edgar Allan Poe.


Originaltitel Gatto nero
Alternativ titel The Black Cat
Regissör Lucio Fulci
Manus Lucio Fulci, Biagio Proietti
Genre Skräck, 80-tal
Skådespelare Patrick Magee, Mimsy Farmer, David Warbeck, Dagmar Lassander, Al Cliver, Bruno Corazzari, Geoffrey Copleston, Daniela Doria
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 239
Filmnummer 4350

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


fisk0
2023-04-14
Jättesöt katt, men inte särskilt väldisponerad tid, det är väldigt mycket som händer på en gång i början och sedan mycket tomgång mot slutet. Den går även lite till överdrift med flashback-voiceovergrejen, något som visserligen är ett problem i flera Fulci-filmer, men tycker det är speciellt påtagligt här. Kan tycka att de borde spritt ut Maureen-historien genom en större del av filmen, istället för att ha allt det hända de första 15-20 minuterna, nu har istället flera personer börjat reda ut saken halvvägs genom filmen för att sedan stampa på samma plats tills helt plötsligt inte mindre än två deus ex machina-element kastas in. Musiken och fotot är utmärkt, och över lag är skådespeleriet inte heller dumt, det mesta finns här för att kunna göra filmen till en Fulcis bättre, men klippningen och berättartempot drar ned det hela till trakterna kring en svag trea eller stark tvåa.
Rai
2022-01-17
Haha, den här var smårolig... Inte värd en 3:a, men en stark 2:a...
henrikj
2020-11-27
Ojämn och lite småseg. Rätt så mycket Fulci alltså.
mahasarakam
2018-03-29
Underhållande, men de stirriga närbilderna blir irriterande i längden.
DrJW
2017-02-19
En svag 3:a.
ItalyErik
2017-02-13
Filmen har många bra beståndsdelar såsom kuslig stämning, engelsk landsbygd höljd i dimma, fladdermöss, onda katter och utsökt musik. Den faller på att den inte är ett dugg skrämmande och rentav tråkig.
Raimo_1985
2013-12-20
(Första) omtitten och jag höjer från en tvåa till en stark trea. Det är mycket som är snyggt och hemskt i den här och katten är en riktig onding. Jag måste ha suttit och sovit när jag såg filmen sist.
Raggarn
2013-10-22
Ganska usel egentligen. Långt i från fulcis bästa. Blir egentligen aldrig spännande och absolut inte skrämmande. Som en del andra skriver så blir det rätt irriterande med alla inzoomningar. 2an är inte stabil men ändå en 2a.
gre
2012-08-19
En av Fulci's sämre filmer, bättre än Touch of Death iaf.
Raimo_1985
2012-08-14
Nä jag hade förväntat mig mer. Den var varken så skräckinjagande eller visuellt tilltalande, som är jag är van vid från andra filmer jag sett av Fulci.
Visa äldre kommentarer »