Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

The Beyond


Filmen utspelar sig på ett slitet och gammalt hotell där det en gång utfördes ett brutalt och elakt mord. Den nya ägarinnan vill fräscha upp hotellet och göra det till den attraktion det en gång var men ondskan kommer i hennes väg och helvetet spottar än en gång ut de levande döda.


Originaltitel ...E tu vivrai nel terrore! L'aldilà
Alternativ titel The Seven Doors of Death
Regissör Lucio Fulci
Manus Giorgio Mariuzzo, Lucio Fulci, Dardano Sacchetti
Genre Skräck, 80-tal
Skådespelare Catriona MacColl, David Warbeck, Cinzia Monreale, Antoine Saint-John, Veronica Lazar, Giovanni De Nava, Al Cliver, Michele Mirabella, Gianpaolo Saccarola, Maria Pia Marsala, Laura De Marchi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1312
Filmnummer 3051

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av
Det var ett tag sedan nu. Ja, sen jag såg om The Beyond, Lucio Fulcis STORA film. Filmen med stort S. Ja, filmen som på något sätt placerade honom på listan över med eller mindre odödliga regis...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av DaleCooper
Helvetet På Jorden Den italienske skräckmästaren Luci Fulci har med sin film ”The Beyond” från 1981, lyckats skapa en av de blodigaste och mest våldsamma zombiefilmer som någonsin gjorts. Fil...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av FreddyKrueger
The Beyond är en film som jag köpte när jag var rätt så liten och såg runt tre gånger men gillade den inte så mycket då. Nu såg jag om den och tycker att den är rätt okej faktiskt. Lucio F...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av peterneal
1979 gav Lucio Fulci oss Zombi 2 (Zombie Flesh Eaters) som var tänkt som en uppföljare till George A. Romeros mästerverk Dawn of the Dead från 1978. 1980 gav han oss sin andra zombiefilm City of t...   Läs mer »

Kommentarer


fisk0
2023-04-21
Vid omtitt får jag nog sänka från femman jag satte för tjugo år sedan till en svag fyra. Musiken och slutet är fortfarande fantastisk, men resan dit är en rörig transportsträcka. Vackert foto i flera scener också, men utöver den där magiska stämningen som finns ibland så är det nog lite av en dussinskräckis, tror Fulci nog funkar bäst i Giallogenren, där flera av filmerna fortfarande höll för återbesök
karlmats
2020-10-29
Min andra Fulci och jag är väl inte direkt mer imponerad här än förra gången när han gav sig på barbargenren i den ganska usla Conquest. Nu är det goreskräck som gäller och jag måste nog säga att det inte finns nån som helst logik i vad som händer. Kanske är det mer tänkt att vara psykadelisk äckelskräck än en sammanhängande film men då får jag nog kasta in handduken och säga att det inte är för mig. Ganska usla skådisar och en nonsenshandling. Men fotot är snyggt och musiken är stämningsfull. Det är lite som en sämre version av Dario Argento det här. Slutet är dock härligt. Det räcker till en stabil 2a, men det måste finnas bättre regissörer i genren även om jag förstår att det här kan hitta sin kultfanskara också.
SID6581
2017-05-29
Oh nej, fler zombies, bäst att pröva skjuta i magen igen.
vonadel
2016-05-28
Kan inte förstå de superhöga betygen. Jag såg inte denna när det begav sig. Då hade det kanske funkat, men idag gör det bara inte det. Ville gärna tycka om den, men det gick bara inte. Vissa effekter är bra, andra är inte alls bra. Helt ologisk och märkligt beteende av karaktärerna. Framför allt av den manliga "huvudrollen". Blev frustrerad på honom. 3/10
Catapilla
2015-10-30
Den bästa och mest genomruttna Italienska skräckfilmen. Fulcis gore har aldrig varit otäckare och filmen är skoningslöst ond rakt igenom. Hela filmen är grymt otäck men slutet är värst och helt oförglömligt. Absolut mästerverk.
F-M-J
2015-07-28
Mycket stark etta p.g.a imponerande effekter och kostym, resterande var alldeles för osammanhängande och därmed sövande för mig.
Astrojacob
2015-03-30
Obeskrivlig men lite spänning o gorefest räddar en Trea. Skådisarna, manuset, klippningen annars under all kritik. Lika många plotholes som en möglig ost tyvärr.
Korben_Dallas
2015-01-16
Allt finns där förutom relations porträtt, vilket jag kommit till att förvänta mig i såna här filmer och vill ha. Annars finns de massa gött. Lucio visar ingen nåd. Blev typ kär i den blinda flickan.
Zzooouhh
2014-11-05
SÅ FRUKTANSVÄRT BRA!!!!!!!!!!!!!!! gore-scenerna är i toppklass, de visuella aspekterna(scenografiskt och fotografiskt) är helt makalöst bra. det, tillsammans med världens bästa och vackraste soundtrack, tar denna film rent atmosfäriskt till svårslagna höjder. sen att skådisarna och manuset är världssämst spelar inte roll överhuvudtaget. man kollar inte på fulci för skådespel och vassa dialoger.
papabobadiof
2014-11-01
Osammanhängande, seg, ointressant och bara helt enkelt allmänt rutten rulle. Har ens svårt att förstå varför den skulle vara nåt att ha i gore-väg? Kassa specialeffekter.
Visa äldre kommentarer »