Änglarnas andel
Robbie, vars liv kantats av fängelsevistelser, smyger sig in på förlossningskliniken för att träffa sin unga flickvän Leonie och deras nyfödda son Luke. Han lovar sig själv och sin familj att ta sig i kragen och styra upp sitt liv. Eftersom han har svårt att få jobb på grund av sitt förflutna, börjar nu Robbie, tillsammans med några vänner han lärt känna under sin samhällstjänst, ta saken i egna händer och de bestämmer sig för att stjäla den finaste whiskyn i världen.

Originaltitel | The Angels' Share |
Regissör | Ken Loach |
Manus | Paul Laverty |
Genre | Drama, Komedi, Kriminalare, 2010-tal |
Skådespelare | Paul Brannigan, Siobhan Reilly, John Henshaw, Gary Maitland, William Ruane, Jasmin Riggins, Scott Dymond, Scott Kyle, Neil Leiper, James Casey, Caz Dunlop, Gilbert Martin, Stewart Preston, Roger Allam, David Goodall, Joy McAvoy |
Tja. Smågullig, men inget som lämnar ett bestående avtryck. Slutet blev dessutom lätt farsartat.
En trasig film av Loach. Den börjar i sedvanlig ordning med att romantisera den kriminelle unge mannen, alltid i underläge mot ett oförstående samhälle. Här tycks dramaturgin kretsa kring att lära sig vikten av ett lagligt leverne. Hälften in bestämmer sig Loach plötsligt för att omfamna heist-genren fullt ut och leka Rififi. Här blir lusten att tjäna storkosingen plötsligt det viktiga, och slutresultat blir en splittrad film. Vad vill Loach säga? Inkonsekvent, och tillika bevis på ett konstnärskap i kris.
Mycket bra som allt annat jag sett av Ken Loach. Han har hög lägstanivå antar jag? Jag vill se alt.
Tycker den verkade rörig. Lämnar inte något till eftertanke.
Småmysig, välspelad och lättsam...och whisky är alltid trevligt! :) Svagaste Loach-rullen såhär långt dock och gränslandet 2/3 i betyg.
Detta var tyvärr inte min typ av humor, om det nu existerade någon.. Och någon vidare feel-good film var det inte heller för jag hade svårt att tycka om någon av karaktärerna. Men den gick ändå att se på så därför får den godkänt.
bättre än 3 egentligen. men når inte en fyra riktigt.
Brittisk, liksom dansk, film brukar landa väl hos mig. Blandningen av allvar, humor, drama och realism är ofta väldigt väl balanserad med ett skådespeleri som känns inte bara återhållet utan också, och framförallt, realistiskt. Änglarnas andel är en ljuvlig film med alla dessa delar i sig. Den är tragisk och tuff men också ljus och öm. Man bryr sig om karaktärerna. Det här är feelgood-film, helt klart, men utan alltför överdrivna eller förutsägbara delar. Riktigt bra film!
Tragisk feelgood film med trevliga inslag av svart humor.
Bra film som får en att le och skratta. Feelgood.