3.3
3.3
The Age of Adaline

När Adaline Bowman på 1930-talet är med om en bilolycka slutar hon att åldras, 29 år gammal. I decennier lever hon en ensam tillvaro, där bara hennes dotter vet om hennes hemlighet. Hon flyttar ständigt till nya platser och tar nya identiteter, och varje ansats till meningsfull relation tycks således vara dömd att misslyckas. När hon många år senare träffar den karismatiske filantropen Ellis Jones återfinner hon emellertid livsgnistan och tvingas omvärdera vissa av sina livsval.
Originaltitel | The Age of Adaline |
Regissör | Lee Toland Krieger |
Manus | J Mills Goodloe, Salvador Paskowitz |
Genre | Drama, Romantik, Fantasy, 2010-tal |
Skådespelare | Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford, Ellen Burstyn, Kathy Baker, Amanda Crew, Lynda Boyd, Cate Richardson, Anthony Ingruber, Peter J Gray, Richard Harmon, Jane Craven, Anjali Jay, Lane Edwards, Izabel Pearce, Hugh Ross (II) (röst) |
Behållningen är Harrison Ford som gör en mkt fin rollprestation. I övrigt saknas det några procent i utförandet från samtliga i produktionen för att potentialen som konceptet innebär skulle ha uppnåtts. Manus, regi, klippning och övriga skådespelare är inte up for the task.
Intressant koncept, som dock långt ifrån utnyttjas till sin fulla potential. En fin twist i mitten, men blir mot slutet rätt förutsägbart. Det verkar som om Adeline endast ägnar sin gåva till att fly och gömma sig, när det borde finnas massa roligt man kan göra. Detta kommer inte riktigt fram i filmen.
Skådisarna gör ett helt okej jobb och konceptet är ju kul men de slösar verkligen bort det. Bristande manus och regi gör det till bara ytterligare en romantisk dussinfilm.
Riktigt bra, lutar åt en femma
Feel good!
Om man bortser från att obehaglig stalking porträtteras som romantiskt var den bra
Riktig bra och vacker film med Blake Lively som spelar rollen jätte bra.
Om jag hade satt betyg direkt efteråt hade det kanske blivit en fyra, men jag bär fortfarande med mig filmen nu så här tre månader efteråt och därför får den en femma. Väldigt fin film som jag starkt rekommenderar.
Kan förstå om folk gillar den. Men faller inte mig i smaken. Å som Barneyk skriver så är det oerhört besvärande att stalkande och tjatande män framställs som romantiska i den här typen av film.
Visste inte riktigt va ja förväntade mig av denna filmen när ja började titta men WOW den fångade mig helt! Rekommenderar starkt om ni vill ha en känslofylld film!