Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet


Tintin och hans vänner hittar en karta till ett sjunket skepp som tillhörde en förfader till Kapten Haddock, och beger sig ut på en skattjakt.


Originaltitel The Adventures of Tintin
Alternativ titel The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn
Regissör Steven Spielberg
Manus Steven Moffat, Edgar Wright, Joe Cornish
Genre Animerad, Familjefilm, Action, Äventyr, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Simon Pegg, Nick Frost, Toby Jones, Cary Elwes, Tony Curran, Sebastian Roché, Mackenzie Crook, Daniel Mays, Kim Stengel, Gad Elmaleh, Joe Starr, Enn Reitel, Sonje Fortag, Phillip Rhys, Ron Bottitta
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8168
Filmnummer 86681

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Newt
Steven Spielberg har suttit på filmrättigheterna till Tintin i nästan 30 år. Inväntandes rätt idé, rätt teknik och framförallt rätt tid. Här kan man snacka om tålamod. Svaren hittade han t...   Läs mer »

Skapad 2019-12-01 av Sheepy
The Adventures of Tintin är främst baserad på seriealbumet ”Enhörningens hemlighet” men innehåller även delar från ”Krabban med guldklorna” och ”Rackham den rödes skatt”. Steven Spielber...   Läs mer »

Skapad 2019-11-28 av Strömming
Många seriefigurer har dykt upp genom åren, men ingen är nog så uppskattad som Tintin, den unge reporten som ger sig ut på äventyr med sin hund Milou och den supande sjökaptenen Haddock. Serier...   Läs mer »

Kommentarer


Albion
2020-05-01
Omtitt efter snart 9 år. Ett actionspäckat äventyr som till slut ändå gjort mig mest trött. Inte alls dålig men heller inte det där extra. Sänkning till en stark 3;a denna gång, dvs 3+
Starkbröl
2019-12-28
Jag vet inte vem den här filmen är gjord för. Väldigt mystiskt. Fin stil men engagerar inte alls. Inte dålig men inte bra. Inte för barn men inte för vuxna. Inte en spelfilm men animerad i spelfilmsstil.
LillaBlåaMus
2019-09-16
Imponerande men inte särskilt underhållande i längden.
Tatty
2018-09-03
Var väldigt tveksam till filmen flera gånger och jag ångrade inte att jag såg filmen för jag tyckte filmen var väldigt underhållande, bra och riktigt spännande!
Rai
2018-03-08
Kass! Gillade inte att de försökte blanda in flera Tintin album till en enda film!!!
Robkiller
2018-02-11
Animerat äventyr som fungerar hyfsat, men den tar sig aldrig riktigt. Gillar inte heller stilen den här typen av filmer är gjord i, så det är inte direkt positivt heller...
widez
2017-10-17
Denna film föll mig inte riktigt i smaken vilket kanske inte är så konstigt då jag inte är någon Tintinfantast. Det går att uppskatta att de försökt få scener till att verka vara som tagna från en serietidning. Jag gillar dock inte handlingen speciellt mycket och jag kunde ha klarat mig utan alla övernaturliga inslag.
wasteoftime
2017-09-12
Tintin, denna min barndoms hjälte. Jag drog mig ganska länge för att se den här. Var lite sugen på att gå och se den när den kom, men insåg att jag nog inte skulle uppskatta den som jag skulle önska. Och jag hade rätt. Men jag måste erkänna att det inte var fullt lika illa som jag hade befarat. En del av det låg nog I att jag valde att se den på engelska och inte såg den svenska dubbningen. Det är snyggt animerat, men det är inte speciellt engagerande. Det är också en rätt underlig introduktion av karaktärerna, om man nu inte är bekant sedan innan. På det hela taget är det väl inte dåligt, men jag får inte upp intresset och det blir mest något slags bakgrundsskvalp... 0,4 på SH-skalan.
vonadel
2017-04-24
Sänker faktiskt denna något efter omtitt. Tycker fortfarande den är fantastiskt välgjord, men det saknas något. Jag engageras inte tillräckligt helt enkelt. Aningen svag story, och då älskade jag ändå Tintin som liten. 6/10
Memmem
2017-01-08
Bitvis bra 3D-tecknad film! Filmens inledning är mycket bra rent tekniskt och handlingsmässigt. Det är härligt att se de välkända tecknade figurerna i 3D-teknik, alltså att de nästan ser ut som filmade riktiga skådespelare. Inledningen är rätt lugn och ett tänkbart äventyr dyker upp, men efter en halvtimme och till filmens slut är det mest våldsamma scener med starka effekter som man fort tröttnar på. Andra saker som irriterar är att dessa fransktalande belgare här envisas med att tala engelska. Inte heller har man ritat in att dupontarnas mustascher ser olika ut. Handlingen är att Tintin blir berövad sitt nyinköpta flaskskepp och ger sig ut på jakt efter tjuven, varefter han träffar Kapten Haddock och jakten efter fartyget Enhörningens skatt inleds. Väl använd datorteknik, men ibland för mycket oljud och tröttsamma våldsscener. Betyg: 3
Visa äldre kommentarer »