Nio liv
Efter att ha undkommit en säker död åtta gånger faller Louis Drax från en hög klippa på sin nionde födelsedag och hamnar i koma. Var det en olycka eller knuffade någon honom? Medan polisen undersöker fallet tas Louis om hand av den berömde neurologen Dr. Pascal, som använder sig av högst okonventionella metoder för att försöka tränga in i Louis psyke och avslöja den skrämmande sanningen om honom?
Originaltitel | The 9th Life of Louis Drax |
Alternativ titel | The Ninth Life of Louis Drax |
Regissör | Alexandre Aja |
Manus | Max Minghella |
Genre | Thriller, Mysterium, 2010-tal |
Skådespelare | Jamie Dornan, Sarah Gadon, Aaron Paul, Aiden Longworth, Barbara Hershey, Molly Parker, Oliver Platt, Julian Wadham, Jane McGregor, Anjali Jay, Terry Chen, Lina Roessler, Luke Camilleri, Sarah-Jane Redmond, Alex Zahara, Anthony Shudra, Ostara Gardy |
Filmnummer | 119661 |
Jag har hunnit se några filmer och även ett par dokumentärer som skildrar Münchhausensyndrom och nu har jag precis upptäckt filmen Nio liv, som är en av de bästa filmerna som gjorts i ämnet. J... Läs mer »
Svag trea. Intressant idé men rätt B genomförd.
Som de säger i filmen.. blah, blah, blah... konstig men ointressant och seg... inte min typ av film direkt.
Sevärd och helt ok.
jag tycker den här filmen är lite flummig och hoppig emellanåt men att den är bra ändå.
Det här är väldigt bra!
Jag förutsåg historien i stora drag tidigt. En film som varken var intressant eller spännande.
Skum minst sagt och första känslan är att Del Toro gömmer sig bakom regissörsstolen. Smått surrealistiskt mordmysterium med många svängar i storyn. Snygg och engagerande.
Oj så bra och intressant den var. Hände så mycket att man undrade vad det egentligen var och vad som egentligen hände bakom det skumma hemligheten men till slutet förstod man vilket jag gillade starkt hos denna filmen!
Inte en film för alla. Långsam och drömlik. Vacker, hemsk och sorglig med bra soundtrack som bidrog till känslan.
Filmen har en fantasifull drömsk karaktär, vilket jag normalt inte brukar gilla men den här gången lyckas man väldigt bra. Filmen är speciell och lämnar lite extra intryck. Jag valde mellan trea och fyra och det blir en fyra eftersom det egentligen inte finns något att klaga på, så för den här typen av film, blir det inte så mycket bättre. Filmen är bra och efteråt känner jag mig, lite underligt, både melankolisk och positiv på samma gång.