3.4
3.4
That Night's Wife
En man, Shuji, blir tvingad till brott för att rädda sin sjuka dotter. När en polisman kommer honom på spåren och kommer hem till Shuji, hans fru och deras sjuka dotter så ställs de inför många svåra situationer där bl.a. moral, skuld och trötthet blir avgörande faktorer.

Originaltitel | Sono yo no tsuma |
Regissör | Yasujiro Ozu |
Manus | Kôgo Noda |
Genre | Kriminalare, Stumfilm, Drama, 30-tal |
Skådespelare | Chishû Ryû, Tatsuo Saito, Tokihiko Okada, Emiko Yagumo, Togo Yamamoto, Mitsuko Ichimura |
Det tar ett litet tag innan jag fastnar för den, men när de väl är i lägenheten blir det en helt magisk liten film!
Ytterligare en som jag glömde (hur man nu kan glömma Ozu). Betyg 7.9
Första (bevarade) samarbetet mellan Noda och Ozu och det märks!
Tät stämning, koncentrerad plot och riktigt fint foto hör till filmens främsta förtjänster. Med så schysst noirkänsla som det finns här lovar det gott inför Ozus övriga nattliga alster. Lite åt det snyftiga hållet men inte för mycket. En utmärkt film i det lite kortare formatet.
Yasujirô Ozu har i filmen That Night's Wife (Sono yo no tsuma) från 1930 lyckats skapa ett riktigt förtätat kammardrama; en genomtänkt story och snyggt filmat.
Inte lika finstämd och charmig som man är van att se Ozu men denna är mycket elegant och har mycket känsla.