3.4
3.4
Tetsuo
En vanlig kontorsarbetare upptäcker att metall börjar växa ut ur hans egen kropp. Snart har han blivit en vanskapt syntes av människa och maskin. En film om förstörelse, metamorfos och slutet av civilisationen.

Originaltitel | Tetsuo |
Alternativ titel | The Ironman, Tetsuo: The Iron Man |
Regissör | Shinya Tsukamoto |
Manus | Shinya Tsukamoto |
Genre | Skräck, Science Fiction, Drama, Action, 80-tal |
Skådespelare | Shinya Tsukamoto, Kei Fujiwara, Tomorowo Taguchi, Renji Ishibashi, Naomasa Musaka, Nobu Kanaoka |
Detta är nog det sämsta jag sett.
Naeeee. Pallar inte konceptet. Sju miljoner stop-motion, fantasifulla ljudeffekter och en japansk mentalpatient som upplever "nära-bilen-upplevelse" i över 1 timma. Fantasy, sci-fi, gore eller svartvit manga? Who fucking cares. Svag Trea för innovationen men fan inget masterpiece.
Börjar riktigt bra och känslan igenom hela filmen är sjukt hög. Men det är lite ointressant och ja, det känns lite som en för lång musikvideo stundtals. (8/15)
Nåt av det ruttnaste jag sett
Detta är såklart inte en film för alla personer. Detta är ett visuellt konstverk som egentligen bara kommer att uppskattas utav dom som redan vill tro sig uppskatta den. Om man inte vet vad man ska se så tror jag inte heller att man varken förstår vad man ser eller kan ta till sig det. - http://theshinbonepost.blogspot.se/2015/03/tetsuo-iron-man-1989-dvd-67-min.html
Handlingsmässigt så var de obegripligt, men filmmässigt så var de underhållande bisarr och effekterna var faktiskt bra. Tvåan's handling var mer logiskt och de finns t.o.m. en backstory, men den var inte så underhållande bisarr och effekterna var ganska snål.
Inte sen jag såg ett utdrag ur Aleksej Krutjonychs opera "Victory over the sun" har jag velat skrika: "AVANTGARDE!" så mycket som nu. En timme och åtta minuters vansinnesmardröm, från 0:01.
Som om Jan Svankmeijer och David Lynch fick barn och lät denna se Akira varje dag genom hela sin barndom. Har både tvåan och Kotoko i min samling, men jag är fan lite rädd för att se dem just nu... FUCKED. UP!
Lekfull svartvit surrealistisk lågbudgetindustripunksplatterrulle som luktar både Lynch, Bad Taste, Einstürzende Neubauten och anime/manga. Bitvis riktigt imponerande och snyggt, men efter ett tag blir det lite tjatigt och stökigt med enbart snabba stökiga animationsscener och pubertalt slagsmål. Men första halvan är fascinerande.
Ha ha! Ja, jävlar...