Terror på Elm Street 3: Freddys återkomst

Några ungdomar är intagna för vård. I deras drömmar figurerar Freddy. En läkare och en psykolog försöker med gruppterapi rädda dem.

Originaltitel A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors
Regissör Chuck Russell
Manus Wes Craven, Bruce Wagner, Frank Darabont, Chuck Russell
Genre Thriller, Skräck, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Laurence Fishburne, Patricia Arquette, John Saxon, Craig Wasson, Heather Langenkamp, Robert Englund, Rodney Eastman, Priscilla Pointer, Jennifer Rubin, Ken Sagoes, Bradley Gregg, Ira Heiden, Penelope Sudrow

Skapad 2019-11-11 av Sathanas666
Kristen Parker är en tonåring med sömnproblem och hon drömmer varje natt om en man vid namn Freddy, som har en handske med fyra knivar på, och ett vidrigt brännskadat ansikte. När hon en natt b...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av FreddyKrueger
Terror på Elm Street 3 är en älskad favorit bland Freddy Krueger-fansen. Jag tycker själv att denna film är riktigt bra. Drömsekvenserna är totalt perfekta. Storyn är bra. Skådespelarna är b...   Läs mer »

2021-07-07
Har aldrig gillat dessa filmer...
päronanton
2020-11-27
Denna var riktigt bra! Kul att Heather Langenkamp kom tillbaka! Kult! Såg om den nu efter nästan sex månader och jag älskar den! En klar favorit när det kommer till Terror på Elm street serien!
Redfield4ever
2018-04-29
I min mening den perfekta balansen för serien. Freddy är rolig och löjlig, men aldrig så pass att han förlorar sitt obehag och handlingen och karaktärerna är starka nog att man faktiskt bryr sig. Ja, första filmen är bättre, men det här är nog min favorit i serien. Detta är också där mitt egna "huvudcanon" slutar. Jag låtsas att filmerna efter denna inte finns. Inte på "riktigt" i alla fall.
gjoob
2018-02-03
Ganska ordinär, väldigt 80-tal (fast mestadels på gott), fina effekter som hjälper den mysiga b-filmskänslan, men inget som står ut ur mängden direkt.
2017-08-03
Den här var ju bra även om ettan är den bästa i serien.
theFeber
2017-02-22
Tämligen daterade effekter och musikstycken sänker helhetsintrycket. Storyn är okej, men rätt klyschigt och förutsägbart genomfört. Många töntiga och pinsamma ögonblick. Den största bristen är avsaknaden av spännande scener. En knapp 2a.

2016-06-21
Oerhört bra! Jämnt skägg med den otroligt härliga första filmen.
Fläskkäft
2014-05-29
De tre första filmerna i Elm-street serien är klart bäst, sen går det snabbt utför. Här får vi bekanta oss med ett gäng färgstarka ungdomar som får dras med den elake Freddy Kreuger. Kul att se en ung Laurence Fishburne, har alltid gillar honom. Som skräckfilm är den idag väldigt mild och den är mer komisk än hemsk men jag minns att Svenska filmcensuren var riktigt stygg med sin klippsax när den släpptes på vhs på åttiotalet(omslaget från svenska hyr-vhs:en är för övrigt grymt snygg). Det är allmänt underhållande och mot slutet dras vi in i en enda suggestiv dröm med rätt häftiga inslag. John Saxon dyker upp igen som Nancys farsa och hans närvaro är alltid ett plus. Det var även himla kul att självaste Frank Darabont har varit med och filat på manuset.
LacombeLucien
2014-04-21
1an är bäst, men denna är bäst av uppföljarna tror jag att jag tycker.
2014-02-23
Sägs vara den bästa uppföljaren i serien vilket klart kan diskuteras. Många och snygga effekter som används så flitigt att det nästan blir för mycket av det goda. Även Freddy börjar här bli lite tramsigare vilket skull bli lite av hans image Inte på något sätt dålig dock, men saknade lite av den "seriösare" tonen i de två första. Gamle John Saxon var kul att återse.