Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Terror på Elm Street 2: Freddys hämnd


Jesse flyttar tillsammans med sina föräldrar och sin lillasyster in ett det hus på Elm Street som Nancy ("Terror på Elm Street 1") bodde i. Jesse börjar drömma mardrömmar i vilka den ökände barnamördaren Freddy Krueger dyker upp. Freddy är nu väldigt svag, men har en plan: Han ska komma åt Elm Streets ungdomar genom Jesses kropp…


Originaltitel A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge
Regissör Jack Sholder
Manus David Chaskin
Genre Thriller, Skräck, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Mark Patton, Kim Myers, Robert Rusler, Clu Gulager, Hope Lange, Marshall Bell, Melinda O Fee, Tom McFadden, Sydney Walsh, Robert Englund, Edward Blackoff, Christie Clark
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2473
Filmnummer 3034

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Sathanas666
Efter de hemska händelserna från första Elm Street-filmen verkar det lilla villakvarteret Elm Street vara lugnt ända tills en ny tonåring vid namn Jesse Walsh flyttar in med sin familj i det myst...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av FreddyKrueger
Terror på Elm Street 2 är känd för att inte vara lika mästerlig som den 1a Terror på Elm Street filmen är. Denna film är känd för att vara en av de lite sämre bland Terror på Elm Street fi...   Läs mer »

Kommentarer


päronanton
2020-06-10
Inte lika bra som ettan, men får en ändå en fyra för åttiotals känslan. Men som sagt tycker första filmen är mycket bättre.
gjoob
2018-01-29
Nu var det länge sedan jag såg ettan så jag har svårt att jämföra, men tycker det var en mysig skräckfilm med glimten i ögat och en uppfriskande new take på originalhistorien.
Stygga-Vargen
2016-11-10
Ja, ettan är ju mycket bättre men jag tycker ändå man har lyckats göra en väldigt bra och lyckad uppföljare.
Clark
2016-07-08
Gary Numan är överlag väldigt dålig i huvudrollen, bättre på Pleasure Principle-plattan.
ouimadame
2015-07-13
Måste hylla denna filmen för ett inte så vanligt koncept i slasherrullar
Fläskkäft
2014-05-30
Som flera har nämnt har del två blivit väldigt utskälld på grund av att den bryter mot reglerna som Wes Craven skapade i del 1. Jag har inga problem med det alls och jag tycker den är helt okej, lite mörkare lite kusligare tankegångar kring att Freddy denna gång kan få en person att utföra hans gärningar. Det förekommer flertalet homosexuella undertoner vilket är aningen skumt med udda behöver inte vara dåligt. Bruden Lisa är grymt lik Meryl Streep vilket är lite kul. Saknar den klassiska musikslingan som SKA vara med i alla Terror på Elm-street, i övrigt är det inget fel på filmmusiken. Oavsett hur många år det går mellan gångerna jag har sett om den här filmen kommer jag alltid ihåg inledningsscenen med skolbussen, den är minnesvärd.
LacombeLucien
2014-04-21
Freddy är mörk, våldet rått, och HBTQ-inslagen roligt pepp. En kille som inte är macho.
Gordyal
2014-02-25
Freddy har aldrig varit coolare. Dock är filmen grymt ojämn. (8+/15)
Bumbi78
2014-02-22
Sägs vara det svarta fåret i Elm Street-serien då den inte hör ihop med de andra på samma sätt. Detta är dock inte helt sant då det relateras flera gånger till originalet. Mer våld och för tiden snygga effekter och en betydligt elakare och mindre skämtsam freddy. Klipptes hårt av svenska saxen, så se till att se den oklippt bara, för detta är ingen dålig uppföljare.
johnaleks
2013-10-23
hade jag inte myst så gott åt vilka töntar alla var hade jag nog satt en 1:a här
Visa äldre kommentarer »