Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Terror på Elm Street


Fyra tonåringar i Los Angeles har samma mardröm om att de jagas och mördas av en man i slokhatt.


Originaltitel A Nightmare on Elm Street
Regissör Wes Craven
Manus Wes Craven
Genre Thriller, Skräck, 80-tal
Skådespelare Johnny Depp, John Saxon, Ronee Blakley, Robert Englund, Jsu Garcia, Charles Fleischer, Joseph Whipp, Heather Langenkamp, Amanda Wyss, Lin Shaye, Joe Unger, Mimi Craven
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8915
Filmnummer 2150

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av Fellieman
70-talets slashers formade en typ av mall hur en bra skräckfilm skulle vara. En tjej som överlever, en sjuk psykopat som mördar befolkningen och osmarta ungdomar med dumma val. Men det var inte fö...   Läs mer »

Skapad 2019-11-28 av Luvi
1...2...Freddy's comming for you. 3...4...Better lock your door. 5...6...Grab a krucifix. 7...8...Gonna stay up late. 9...10...Never sleep again. Så lyder den lilla versen flickorna och Nancy sjung...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Sathanas666
Terror på Elm Street handlar om Nancy Thompson, en ungdom som bor i det lugna och fina villakvarteret Elm Street. Hon har börjat drömma underliga och hemska mardrömmar om en brännskadad man. När...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av cineasten89
Vem kan inte glömma den hemska Freddy Kreuger som dödade Johnny Depp när han låg i sin säng? Det finns bara ett enkelt svar - det är KULT, därför är den helt oförglömlig! Av alla slasher ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av FreddyKrueger
Mardröm, sug på det ordet lite; mystiska, okontrollerbara och mörka tankar som uppenbarar sig då vi sover. De fyller oss med skräck från topp till tå, det är tankar skapta för att skrämma ve...   Läs mer »

Kommentarer


dlu
2022-04-23
Idén med att dröm och verklighet flyter ihop är ju jäkligt ball. Men slutet måste vara något rekord i att sabba saker på kortast möjliga tid. Sista minuten var bedrövlig.
päronanton
2020-11-20
Klassiker! Älskar den! En favorit för mig när det kommer till skräckfilm! Jag älskar skräckfilmer! Den här är en kultfilm!
Rhofpheh
2019-11-22
Idén, många av skräckelementen och framför allt specialeffekterna är riktigt bra. Resten av det, story, karaktärer, skådespeleri, kanske inte lika mycket. Jag rekommenderar att titta på den för sina fina delar, helt klart värt det, men helheten håller inte.
DiMMUBoRGiR
2019-01-05
Wow... Det här har åldrats oerhört illa. Jag minns en larvig Freddy, men otäck stäming. Well, Freddy är ännu värre och fånig än jag mindes, men vissa stämningsmoment är ganska trevliga. Däremot är skådespelarna och replikerna avgrundsdåliga, något jag måste ha förbisett tidigare.
gaskammarvalse
2018-02-10
Kult
Stygga-Vargen
2016-11-10
Det här är en av de bästa slasherfilmerna någonsin - mycket tack vare att den sticker ut från mängden slasherfilmer! Man använder sig förvisso av ganska många klassiska slasher-ingredienser men samtidigt har man lagt till en hel del och det funkar faktiskt.
Jompalompier
2016-10-30
Bra grundidé och inte så konstigt att det blev en klassiker.
Mat1az
2016-08-19
Att det tog så här länge för mig att se denna alltså? Har sett några av uppföljarna på VHS back in the days, men den första filmen har jag alltid lyckats undgå. Filmen har en väldigt Italiensk aura. Craven måste helt klart tagit inspiration från Fulci, Argento, Bava m.fl. från "Giallorörelsen". Känns underbart surrealistiskt när drömmar och verklighet flyter ihop, och det effektivt utfört. Tempot och flytet i filmen är överlag bra, det blir en liten dipp ungefär 3/4 in i filmen, men så fort sista fjärdedelen kickar in så är det full rulle igen. Trodde Krueger skulle vara mer läskig än han är här, har i alla fall minnet av det från de andra filmerna. Han känns lite för "sprallig" här. Men det är så mycket som är bra i den här filmen att det inte kan bli ett betyg lägre än fyra.
fridenpaden
2016-04-13
Såg precis om filmen för första gången sedan 90-talet, tror jag. Funkar fortfarande. Specialeffekterna är grymma men skådespelareprestationerna är kanske inte de bästa. John Saxon har inte åldrats en dag från inspelningen på 80-talet till intervjun på 2002 års DVD-utgåva. :P
cannibalrice
2016-03-16
Förstörde min barndom. Tack så mycket.
Visa äldre kommentarer »