Fruktansvärt lycklig
En polis skickas från Köpenhamn till en liten dansk by där byborna har sin egen syn på lag och ordning.

Originaltitel | Frygtelig lykkelig |
Alternativ titel | Terribly Happy |
Regissör | Henrik Ruben Genz |
Manus | Dunja Gry Jensen, Henrik Ruben Genz |
Genre | Drama, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare | Jakob Cedergren, Kim Bodnia, Lene Maria Christensen, Lars Brygmann, Anders Hove, Jens Jørn Spottag, Henrik Lykkegaard, Bodil Jørgensen, Peter Hesse Overgaard, Niels Skousen, Lars Lunøe |
Som om bröderna Coen gjort en spaggewestern på danska landsbygden ungefär. Udda och skum i makligt tempo. Men jag gillade den.
Första halvtimmen var trist. Spolade därefter igenom resten, och det verkade inte bli bättre. Kul att se dansken från Bron. Ändå: Se ej.
Svag trea. Väldigt snyggt gjord men lite för flummig för min smak. Den är lite som en absurd Westernpastisch, där det kommer en ny sheriff till stan.
En riktigt stak trea! Snacka om att man blev överraskad, i TVtablån sade ingenting om hur otäck den här filmen egentligen var, den ena överraskningen efter den andra. Sevärd men ett väldigt konstigt namn på filmen, vem var lycklig? Ingen! Bra slut och min kärlek till danska filmer och alla dessa danska skådisar det är befäst med råge. Heja Danmark!
Brukar älska dansk film, men efter en timme gav jag upp.
Ruskig och ruskigt bra
Grymt besviken, jag brukar älska Danskfilm och Bodnia...men det här var bara taffligt. Bra slut dock.
svag trea...
En tragikomisk pärla fylld med oväntade vändningar och en helt lysande scen (på baren) mellan Bodnia och Cedergren.