Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Terminator 2 - Domedagen


Tio år har gått sedan maskinerna som styr framtiden skickade en Terminator till jorden på uppdrag att mörda den ofödde John Connor - mänsklighetens kommande ledare. Uppdraget misslyckades och idag är John Connor tio år gammal. Hans mor Sarah sitter inspärrad på ett mentalsjukhus med sin ohyggliga information. Maskinerna skickar nu återigen tillbaka en terminator för att ta livet av John och hans mor. Samtidigt skickar motståndsrörelsen någon för att beskydda dem - till varje pris.


Originaltitel Terminator 2: Judgment Day
Alternativ titel T2
Regissör James Cameron
Manus James Cameron, William Wisher Jr
Genre Action, Thriller, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick, Earl Boen, Joe Morton, S Epatha Merkerson, Castulo Guerra, Jenette Goldstein, Xander Berkeley, Danny Cooksey
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 29876
Filmnummer 249

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av FreddyKrueger
Terminator 2 är fortsättningen på historien om Sarah Connor, världens undergång och maskiner. Den här gången sitter Sarah Connor inlåst på ett mentalsjukhus och har fött sin son John Connor ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av Rollywood
\"Tre miljarder liv tog slut den 29 augusti 1997. De som överlevde atombombselden kallade kriget Domedagen. Nu fick de möta en ny mardröm: Ett krig mot maskinerna. Kontrolldatorn Skynet sände två...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av billybob
Arnold Schwarzenegger återvänder som Terminator i dettaiexplosiva äventyrsspektakel. Han uppdrag: Att försvara John Connor, killen som ska leda frihetskampen i framtiden. Hans motståndare: T-1...   Läs mer »

Kommentarer


Nathalena
2022-07-27
Den absolut bästa, av alla filmer som har gjorts inom T serien
karlmats
2022-06-11
Jag verkar ju vara synsk baserat på min tidigare kommentar från 12 år sen. Den här gången blev det Theatrical Version och nu fanns det inget utdraget eller segt över detta. Jag håller med mig själv till punkt och pricka, dessutom kul att jag kom ihåg så många av scenerna trots att det var så länge sen jag såg den senast. Onekligen en film som etsat sig fast i min hjärna och höjningen till en 5a gör jag med glädje. ------ 2010-08-08 En av de mest klassiska filmerna som finns, jag är lite förbannad över att jag såg Director's Cut nu vilket helt klart sänkte helhetsintrycket. Jag undrar fortfarande om 5an hade hållit med den riktiga versionen men nu kunde jag inte bortse från att den blir lite utdragen och seg i vissa partier. Arnold är grym, Furlong gör den bästa kids-karaktären nånsin, Hamilton är biffig, de spelar Guns n' Roses, Patrick är perfekt castad som skurk och vi får en handling som är helt suverän. Effekterna är extremt snygga för sin tid också. Kan mycket väl höjas igen vid en ny omtitt.
sodomiten
2022-01-22
Ingen film jag någonsin kommer att se om igen. Det är till största delen bara en platt actionfilm som på sin höjd var lite spektakulär för sin tid. Bästa scenen är när Dyson förklarar att resterna från den första terminatorn "gav oss helt nya ideer, sånt vi annars aldrig hade tänkt". Där länkas första och andra filmen ihop.
Rai
2018-03-06
Det här är en riktigt bra film, men allt man kan önska sig. Nu råkade jag se om den för ett tag sedan och ja den är lika bra, men det finns vissa saker som irriterat mig. Inte så att det drar ner betyget men i alla fall! Jag tycker ungjäveln i filmen är så otroligt överdriven att man vill ge honom en stor fet käftsmäll och sedan morsan (Linda Hamilton) är också överdriven, vem fan tror hon att hon är, Pippi Långstrump? Annars är det en riktigt skön rulle!!
2004Orre
2017-02-27
Bra film som jag rekommenderar, bättre än första, men lite sämre än trean.

2017-02-09
Den perfekte filmen!
Hypostas
2017-01-08
Höjning till stark fyra efter omtitt. Inte för att filmen har blivit bättre, utan med anledning av det dystra faktum att det inte längre görs actionfilmer av den här kalibern, i denna era av infantila superhjältefilmer och trista remakes.
Dele
2016-09-24
Fin yta på en genomkommersiell produkt byggd på en kärna av idolhysteri, underhållningsvåld, glorifierande machoideal och ofantligt stora hål i intrigen. Jag känner mer mot än med den här filmen.
deswhip
2016-07-31
Terminator, första och andra är såna otroliga klassiker! Mycket bra men på ganska olika sätt. Har man inte sett dem är mitt råd att göra en helkväll av det och se båda två på en gång. Den första: orginalet, rå, mörk, skitig, romantisk och mycket känsla. Den andra: välgjord stentuff action, nydanande effekter för sin tid, Sarah Connor har förvandlats till supercool hårding. Resterande uppföljare är helt onödiga, jag förstår att de vill tjäna sina pengar men världen hade varit bättre utan dem.
yrkeschaufföre
2016-06-27
Okej, det verkar faktiskt som om det är 10 år sen jag såg den senast. Den håller fortfarande och historien är riktigt bra för att främst vara en action.
Visa äldre kommentarer »