3.8

Temple Grandin

En biografi om Temple Grandin, en autistisk kvinna som kämpade sig igenom skolan för att bli en framgångsrik vetenskapsman och djurrättsaktivist. Hon arbetade för djuren och konstruerade anläggningar för en humanare djurhållning.

Originaltitel Temple Grandin
Regissör Mick Jackson
Manus Merritt Johnson, Christopher Monger
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Claire Danes, Julia Ormond, Catherine O'Hara, David Strathairn, Melissa Farman, Richard Dillard, Barry Tubb, Michael Crabtree, Charles Baker, Matthew Posey, Rutherford Cravens, David Born, Steve Shearer, Joe Nemmers, Stephanie Faracy

stgurgel
2019-01-16
Underbar karaktär, härligt spelad.
Gordyal
2016-07-06
Charmigt, trevligt, roligt, intressant, välspelat och dessutom viktigt. Men visst är det rätt så slätstruket och visst är karaktärerna stereotypa och platta, men det känns som en film som är omöjlig att ogilla. (9+/15)
FUR
2015-05-05
Alldeles fantastisk berättelse som kunde tjänat på ett lite mer utarbetat utförande. Mycket stark trea!
spielmitmir
2015-03-10
Fantastisk! Grandin är en förebild för oss som arbetar inom djurhållning och djurmiljö och jag har läst flera av hennes texter, vilket gör filmen än mer levande för mig. Men även med "utomstående" ögon så är det en fenomenal film! Dramatisk, charmig, rolig, gripande... Imponerad av Danes såklart, men lika mycket av Julia Ormond som spelar mamman! Vilken prestation!
2015-01-20
Det är framförallt tre delar som gör att jag tyckte om denna TV-film från HBO. 1. Claire Danes i huvudrollen levererar en väldigt välspelad och stark rollprestation. 2. Jag fann Temple Grandins framsteg/kamp inom djurhantering/djurrättsfrågor väldigt fascinerande och intressanta vilket i sin tur skapade dramatik till berättelsen. 3. Att historien är verklighetsbaserad gör det hela så mycket bättre och karaktären Temple Grandin så mycket mer imponerande. 3+
QuiNonStultus
2014-01-31
Sååå helt plötsligt har man respekt för Claire Danes. Wouldn\\'t ya know!
Tabu
2014-01-08
Man misslyckades med att göra Claire Danes så osexig som möjligt...
tyson
2013-12-13
Detta är ju en based on a true story med vissa avikelser. Men den är jättebra, och hon lever ju än idag + har en egen hemsida, som mest handlar om att leva med autism. Kan rekommenderas!
datapucko
2013-12-12
Jätte bra film
Anxie
2013-09-03
En fantastisk film på så många sätt.