Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Tempelmysteriet


När folk börjar få oförklarliga hallucinationer som leder till att de dör, bestämmer sig en ung Sherlock Holmes att utreda saken...


Originaltitel Young Sherlock Holmes
Alternativ titel Pyramid of Fear
Regissör Barry Levinson
Manus Arthur Conan Doyle, Chris Columbus
Genre Äventyr, Mysterium, 80-tal
Skådespelare Anthony Higgins, Nicholas Rowe, Alan Cox, Sophie Ward, Susan Fleetwood, Freddie Jones, Nigel Stock, Roger Ashton-Griffiths, Earl Rhodes, Brian Oulton, Patrick Newell, Donald Eccles
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 401
Filmnummer 10038

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


darkmist82
2023-09-03
En berättelse om en ung Sherlock Holmes. Inte baserat på någon av författaren Arthur Conan Doyles böcker, utan en helt egen berättelse där Sherlock och Watson träffas redan som skolungdomar och dras in i ett otroligt äventyr med mystik. En typisk 1980-tals film med charm och imponerande effekter för sin tid. Oväntad twist och spännande action. Bra skådespelare och ett slut med både spänning och lite sorg. Bra musik som höjer nivån. En bra film att ta del av om man gillar filmer under denna period.
Adoniram
2017-01-07
Matinéfilm som snyltar på Sherlock Holmes med pinsamt manus och klent skådespel.
martineden
2014-11-09
[rek 3] Ett underhållande äventyrsmysterium som i många avseenden är lyckat. Fina miljöer och specialeffekter! Själv njuter jag lite extra av Nigel Stock (som f ö spelat Watson med Pete Cushing som Holmes i en bbc-serie från 60-talet) och Freddie Jones i biroller. Skickligt utfört och en intressant idé, som dock ofta luktar mera Indiana Jones än Sherlock Holmes. Men likväl; bra. 3.
ppeetteerr
2012-12-03
Värd att se tack vare de attackerande bakverken.
santiago
2012-09-02
Positivt överraskad. Många finurligheter som påminner om de första Harry Potter-filmerna.
simonfil
2012-04-22
Underbart äventyr med mycket hjärta.
myslas
2012-04-09
Sorgligt bortglömd Spielberg-produktion. Precis som "The Goonies" och "Gremlins" är manuset skrivet av Chris Columbus så gillar man de filmerna så tycker man definitivt om denna också. Innehåller några imponerande visuella effekter (från ILM) för att vara en film från 1985.
LångeEdvin
2011-09-30
påminner om harry potter
Gröne_Orm
2010-12-16
Riktigt bra. Det här är lika bra som Harry Potter (där Columbus återanvänt en himla massa från denna) men i detta fall långt före sin tid. Att allt serveras på ett fat ingår i receptet, men det påverkar inte helhetsintrycket.
Terran
2010-12-09
Fick se den i två omgångar då den inte riktigt fick mig intresserad, men den var helt ok. Kanske inget man uppskattar om man är ett stort fan av den vuxna sherlock holmes dock.
Visa äldre kommentarer »