billiga elavtal

billiga elavtal

Ted - För kärlekens skull

En film om Ted Gärdestad och hans bror Kenneth. Historien handlar om kärleken till musiken och om en stark brodersrelation. En färd genom 70-talets glans och berömmelse till 80-talets dolda period och 90-talets comeback.

Originaltitel Ted - För kärlekens skull
Alternativ titel Ted - Show Me Love
Regissör Hannes Holm
Manus Hannes Holm
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Adam Pålsson, Peter Viitanen, Maria Kulle, Johan Hedenberg, Jonas Karlsson, Tove Edfeldt, Hanna Alström, Happy Jankell, Kristoffer Veiersted, Amanda Gylling, Angelina Håkansson, Edvin Bredefeldt, Jonas Bane, Ludvig Lindblom, Jonatan Rodriguez, Sajid Malik

Skapad 2019-12-08 av Stygga-Vargen
"Det är för oss solen går opp, lyser som guld, för kärlekens skull" - så sjunger Ted Gärdestad i låten som även fått ge namn åt filmen om hans liv. Musik har alltid varit ett av mina stora ...   Läs mer »

Dream
2024-10-05
Tragiskt och man önskar lite att ”Det var en annan tid när folk inte hade kunskap om folkhälsan.” Men dessvärre är det så även idag Avicii = Tim Bergling ett exempel och skådespelaren Robin Williams i USA, men även vanligt folk. Så är det framför allt i ett samhälle där varenda krona är viktigare än själva måendet och detsamma gäller hemlöshet.
djonipony
2023-07-06
5 år efter biobesöket, hade tydligen glömt betygsätta. Blir lätt så med svensk film. Minns den som okej, även om huvudkillen hela tiden kändes som en snubbe som klätt ut sig till Ted - mer 'Sikta mot stjärnorna' än en långfilm. Extra slående om man jämför Rami Malek's insats i Bohemian Rhapsody samma år. Minns att jag gladdes åt att Povel Ramel fick vara med.
Albion
2023-05-21
Ett fascinerande liv där glädje och extrem framgång men också raka motsatsen med extremt mörker och svåra dalgångar. Hur kan ett liv ens bli så här kan man fråga sig. Filmen skildrar mycket av det här på ett bra sätt och Adam Pålsson gör det riktigt bra, men det hela känns lite förenklat och framförallt fördummande inte minst vad gäller Kenneths karaktärsbeskrivning. Kul drag med att sätta Niklas Strömstedt i en porträttlik roll som sin far tidningsredaktör Bo Strömstedtoch att Lotta Ramel spelade sin egen mor i en roll mot ”sig själv” så att säga. Betyget räcker gott och väl till en stabil 3;a
F-M-J
2023-02-06
Kul historiskt nedslag, även om man själv inte var född då fick man uppleva ekot av dess era via sina föräldrar. Intressant öde, grym musiker. Filmen var underhållande och sevärd, Ted-fan såsom intresserad av sin närhistoria.
Starkbröl
2022-08-05
Stark trea, en biopic som jag inte kan bedöma autenticiteten i totalt sett men som speglar en del händelser i Teds liv som i alla fall jag inte kände till. Jag vet dock att vissa saker saknas, speciellt vad gäller den psykiska sjukdomen. Nåja, vissa saker kanske utelämnas men totalt sett inte ett vare sig förskönande eller förklenande porträtt, utan en stabil rulle, speciellt stabil för att vara en svensk film, både välregisserad och välspelad av samtliga inblandade. Jonas Karlsson briljerar förstås som vanligt men alla gör faktiskt bra ifrån sig, det är så man tror att man är full. Totalt sett alltså välgjord och musiken tar lagom stor plats. Biopics är dock svåra att sätta högt betyg på tycker jag.
kanemura
2022-02-17
Adam Pålsson som depp-Ted är rätt bra, men filmen känns extremt förenklad och klyschig.
sodomiten
2020-05-18
Höjer till en 4:a efter ha sett filmen en andra gång. Adam Pålsson gör Teds labila karaktär mkt övertygande.
Zebulonm
2020-04-27
Fin o tragisk.
Tatty
2019-05-17
Väldigt fin och intressant film om Ted! Fin musik och sång! Så intressant att följa och se hur han har levt ungefär. Förvånade mig mycket att han annorlunda. Men gillar filmen skarpt!
Christofer
2019-05-10
Jag gillade det här skarpt, inte minst eftersom jag aldrig lyssnat aktivt på Ted och har dålig koll på allt förutom de övergripande allmänt kända detaljerna om hans liv, så det var intressant att få veta saker som jag inte hade en aning om. Snyggt komponerad film på alla sätt tycker jag med en Adam Pålsson i fin form.