Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Taxi Driver


Taxichauffören Travis, som också är en Vietnamveteran har så vidriga upplevelser i bagaget att han förvandlats till en sömnlös enstöring. Han beslutar sig för att ta itu med förfallet. Paul Schraders manus om en taxichaufförs personliga helvete i New Yorks ensamhet byggde på den misslyckade attentatsmannen Arthur Bremers dagböcker. Den dystra realismen och de kallblodiga våldsscenerna bidrog till att den blev en kultfilm på 70-talet.


Originaltitel Taxi Driver
Regissör Martin Scorsese
Manus Paul Schrader
Genre Drama, Kriminalare, 70-tal
Skådespelare Harvey Keitel, Jodie Foster, Robert De Niro, Peter Boyle, Albert Brooks, Cybill Shepherd, Leonard Harris, Diahnne Abbott, Frank Adu, Victor Argo, Martin Scorsese, Joe Spinell, Murray Moston, Harry Northup, Steven Prince
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 20800
Filmnummer 575

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av Atreu
Världen är full av filmer som refererar till andra filmer, några noterar man men de flesta går en förbi. Ett exempel på en referens som är svår att missa är spegelscenen i ”la Haine” en fil...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av Sorum
Filmen handlar om en ung man, Travis Bickle (Robert De Niro) som bor i New York. Han lider av väldiga sömnproblem (som grundar dig i minnen från Vietnam) och eftersom han ändå inte kan sova börj...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av FreddyKrueger
I nattens mörker i New Yorks skabbigaste områdens gator härskar fattigdom, misär och prostitution. En f.d. Vietnamveteran vid namn Travis som nu jobbar som taxichaufför på kvällarna vill inget ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-27 av BobbyPeru
Taxi Driver är den bästa filmen som gjorts, enligt mig. Den handlar om Travis Bickle, spelad av Robert De Niro som gör sitt livs roll, och jag ser fortfarande Bickle i honom. Denna person är psyki...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Linusfilm
Vi sitter bakom ett taxifönster en natt, gatlyktor som blänger ofokuserat skymtar förbi utanför. Ett sammelsurium av färger väsnas och dansar runt på solkig och regnvåt asfalt i New York. Inif...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av BeforeYouDie
Robert De Niro skildrar här rollen som Travis Bickle, en deprimerad vietnamnveteran som tar anställning på ett taxi företag mitt i vildaste New York, då han inte kan sova om nätterna. Han kör t...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av djsnake
Travis Bickle (Robert DeNiro) är en man i samhällets utkant med djupa ärr i själen från en tid i Vietnam. Travis har stora problem med att sova. Han tar jobb som taxichaufför i ett stenhårt k...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av ray
Robert De Niro spelar taxichauffören som äcklas av våldet, brottsligheten, dräggen, hororna och de hemlösa på New Yorks gator där han driver omkring i sin taxi dag som natt och bygger upp sitt ...   Läs mer »

Kommentarer


Zebulonm
2021-09-25
Visst är det en okej film, men jag ser inte storheten i den..
vetegrodd
2020-11-28
Jaa du, vad ska man ge denna. Är det en femma? I en tid då jag inte ser så mycket film längre gick denna på TV (hade precis börjat, hade inte sätt denna innan), ryktes med och kunde faktiskt inte sluta titta, plöjde igenom hela utan problem. Blir bara lite förvirrad att ge den en femma, mina femmor brukar oftas gå till filmer som Interstellar och Aliens. Men what the heck, den får en femma just för att den presterar så otroligt bra när den har så många år på nacken och så minimalistisk.
MovieNerd
2020-06-25
Filmens Rolls Royce.
sodomiten
2018-12-29
Håller med Pingstpastorn. Jag orkar inte med sega filmer som den här.
Rele
2018-11-24
En väldigt bra film. De Niro är duktig, men jag ger ändå en fyra.
supermancover
2017-12-03
Jag önskar så himla mycket att jag skulle gilla den här, för jag har en gissad femma - men det blir inte mer än en svag tvåa ändå. Det är De Niro's förtjänst att den ens får mer än en etta though. Synd, väldigt synd.
Hypostas
2017-08-05
Sänkning till trea efter omtitt.

2017-03-17
Tack vare skådespelarnas insatser ger jag filmen en 2:a, annars hade den fått en 1:a. Filmen är bara seg och tråkig och man väntar hela tiden på att något ska hända men det knappt nånting alls under filmens gång. Nej, den här filmen lär jag inte se mer än en gång.
idaho1981
2017-02-19
Grym bra film med en mörk stämning som ligger både i historia och fotot. De Niro är som väntat helt fantastisk och bär hela filmen, men allt skådespeleri ligger i toppklass. Stark fyra eller svag femma.
Illville
2016-12-21
En riktigt bra rulle med lysande skådisinsatser och vackra, om än mörka, scener. En film man "ska" ha sett, men det dröjde 40 år för mig. Jag blev definitivt inte besviken, men det fattas lite tempo i filmen för att riktigt nå fram till toppbetyg.
Visa äldre kommentarer »