Tank Girl
Tank Girls familj mördas av den onda vattenmannen och nu tar hon upp jakten för att mörda honom.
Originaltitel | Tank Girl |
Regissör | Rachel Talalay |
Manus | Tedi Sarafian |
Genre | Komedi, Action, Science Fiction, 90-tal |
Skådespelare | Lori Petty, Ice-T, Naomi Watts, Don Harvey, Jeff Kober, Reg E Cathey, Scott Coffey, Malcolm McDowell, Stacy Linn Ramsower, Ann Cusack, Brian Wimmer, Iggy Pop, Billy L Sullivan, Dawn Robinson, James Hong, Charles Lucia, Roz Witt |
Missade att Malcolm McDowell var med, insåg nivån på filmen när jag såg hans nuna dyka upp. Lori Petty är makalöst felcastad och regin är superkass i en totalt misslyckad film som varken vågar vara action eller crazykomedi och är sämre än de flesta B-filmer trots att potential fanns. Den ofta omtalade feminismen verkar sträcka sig till att använda sin sexualitet öppet men utan att ge något, samt tacka nej till våldtäkt -- typ. Ett exempel på hur svårt det är att överföra seriemediet till film.
Jag VILLE verkligen gilla den, och korta bitar här och där är den som ett perfekt destillat av 90-talet, men det är oj så mycket som är fel med den här filmen.
Förväntade mig en stark kvinnlig huvudroll och istället fick jag sexistisk smörja. Inte ens mina otroligt låga förväntningar när jag gav mig in att se den kunde rädda betyget. Urk. Kunde jag ge minus så skulle jag. Och vem valde att göra den narrativ. Funkade inte alls.
Zzzzz.....
Ojojoj. Fattar inte hur jag kan ha levt ett helt liv utan att knappt ha hört talas om denna. Anyway, det var ju lika bra det. Det enda förlåtande är Lori Petty, som gör en stark roll och är allmänt likeable. Undrar vad som hände med henne, karriären har ju inte direkt gått spikrakt. Knarkträsket?
Diggar stilen. Överdrivet och underhållande, men blir lite väl spretigt och tyvärr märks det att MGM la sig i alldeles för mycket i klippningen. Stark tvåa.
Vilken smörja.
Uhm ... fast den får mig att vilja läsa serien.
Tank Girl är en helt fantastisk karaktär tycker jag, har velat läsa serien länge men det har aldrig blivit av. Filmen är ett mischmasch av händelser och element som lätt blir osammanhängande och på gränsen till fånigt. Men en 3:a för underhållningen kan den väl få.
Jag vet inte om jag verkligen behöver säga hur hemsk filmen är. Story är dålig, är tråkig som helvete, karaktärer är dåliga, är längre och plågsamt än nödvändig och så har vi Lori Petty som jag hatar så mycket. Jag måste få säga att jag har ingenting emot henne som en person, jag är tror säkert på att hon är en trevlig kvinna. Men jag står inte ut med hennes skådespelare, jag mår illa av att se på det. Som jag sa, ingenting emot Lori Petty, bara hennes skådespeleri.