Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Ta fast Carter


Den hårdkokte brottslingen Jack Carter återvänder till sin hemstad Newcastle för att ta reda på vem som mördade hans bror.


Originaltitel Get Carter
Regissör Mike Hodges
Manus Mike Hodges
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 70-tal
Skådespelare Michael Caine, Britt Ekland, Ian Hendry, John Osborne, Tony Beckley, George Sewell, Geraldine Moffat, Dorothy White, Rosemarie Dunham, Petra Markham, Alun Armstrong, Bryan Mosley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1122
Filmnummer 6793

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av DonMahogny
\"You know, I'd almost forgotten what your eyes looked like. Still the same. Pissholes in the snow.\...   Läs mer »

Kommentarer


Willmer
2014-05-17
Film som antagligen var cool på sin tid men kvinnosynen är aningen utdaterad nu och det sänker betyget rejält
Mr_v
2014-03-22
Svag fyra som nog kan stärkas vid omtitt. Skitig och hård, med en story som spretar lite väl...
Gigi1943
2013-02-10
Lyckades inte hålla ögonen öppna mer än tio minuter - vems fel det nu var ...
#54
2012-12-21
Ordentligt hårdkokt.
fasciatus
2012-04-10
Jag gillar verkligen Brittiska gangsterfilmer. Dem är skitiga och realistiska. Men i mitt tycke så når inte "Get Carter" toppen helt enkelt. Visst, en stor elogé till Michael Caine som är gjord för rollen. Det är rakt igenom stiligt utfört (Speciellt scenen som växelklipps mellan bilkörning och samlag). Dock är handligen lite för komplex, och karaktärer för många. Jag rekommenderar hellre "Long Good Friday" med Bob Hoskins.
paninaro
2012-01-08
Här har vi en hårdkokt sjuttiotalsfilm med en osympatisk Caine i huvudrollen, snyggt foto och sjaskigt spännande Newcastle-miljöer som det nyligen rivna brutalistiska parkeringshuset Trinity Square. Så långt är det lovande - det utvecklas dock aldrig till att vara mer än just intressant att titta på. Problemet är att jag aldrig engagerar mig särskilt mycket i hämndhistorien, filmen lyckas inte motivera mig att att göra det och jag känner därmed en distans till vad som händer genom hela filmen. Trots att det på flera sätt är sevärt kan det inte gärna bli mer än en tvåa.
hairofthedog
2011-11-22
"tät"!
idd
2011-08-15
en klar besvikelse.. filmen är alltför trevande alltför länge å det fräsiga slutet väger tyvärr inte upp för den sega starten.. försök att göra en klassisk italiensk hårdkokt snutrulle med ett halvlyckat resultat..
skaraborg76
2011-06-07
Filmen är bra tackvare Caine. Han är verkligen Carter. Skådespelarnas insatser är bra, förutom Ekland. Någon reccensent på en av våra större kvällstidningar brukar skriva att hon gör sin bästa roll. Men det är nog inte sagt som beröm... Bra tidskildring också i miljö och språk. Stark fyra!
Hypostas
2010-12-26
Underbart hårdkokt film, men betyget dras ner något av de många och (i vissa fall) onödiga erotiska scenerna. Caine är ruggigt cool. Klockren fyra.
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »