Ta av mig

Mikaela har bytt kön från man till kvinna. En natt på krogen träffar hon en kille som följer henne hem. Väl i hemmet tar han av henne allt. I Ta av mig blir sexuell objektifiering en leka doktorn-situation där båda parter vill att den andra ska ta första steget till sex. Filmen handlar om våra föreställningar om manligt och kvinnligt och hur vi blir till genom hur andra ser oss.

Originaltitel Ta av mig
Alternativ titel Undress Me
Regissör Victor Lindgren
Manus Jana Bringlöv Ekspong, Victor Lindgren
Genre Kortfilm, 2010-tal
Skådespelare Jana Bringlöv Ekspong, Björn Elgerd

2021-04-11
En rätt trist kortfilm...
ropes_in_tears
2014-11-29
Extremt trovärdig och sympatisk. Trots att filmen ofta presenteras som huvudsakligen ett porträtt av en transperson så artikulerar den framför allt "manliga" heterosexuella mäns osäkerhet inför sin egen sexualitet. Snyggt filmfoto. Filmens enda riktiga svaghet är att dialogen framförs något stelt och får den att verka mindre välskriven än vad den faktiskt är.
Kortfilm
2014-04-01
Inte speciellt trovärdig eller sympatisk, men underhållande och utstickande. Jag småskrattade nästan hela tiden, inte minst åt att Mikaela lät så dryg när hon pratade. Svag fyra.
haajen
2014-03-28
En snygg och komplex kortfilm. Intressant.
nodon
2014-03-26
Den var bra, jag vill se mer.
DrJW
2014-03-24
Gillar idéen till den här, men inte så genomförd.
ShenLong
2013-10-27
intressant indeed bror
PELLE1
2013-10-11
Lämnade inte mycket spår men vill minnas att den var rätt intressant.