3.5

Sybil

Berättelsen om den unga kvinnan Sybil, som under sin traumatiska uppväxt utvecklat minst sexton olika personligheter. Tv-film baserad på en sann historia.

Originaltitel Sybil
Regissör Daniel Petrie
Manus Stewart Stern
Genre Drama, 70-tal
Skådespelare Sally Field, Joanne Woodward, Brad Davis, Jane Hoffman, William Prince, Martine Bartlett, Charles Lane, Jessamine Milner

Skapad 2019-11-16 av Stygga-Vargen
Många filmer är baserade på böcker och många filmer är baserade på sanna historier - och 1976 spelade Sally Field huvudrollen i TV-filmen Sybil, som både är baserad på en bok och en sann his...   Läs mer »

2017-08-08
Det här är en film som man inte glömmer i första taget.
2016-08-14
Väldigt bra och välgjord film och även om man utelämnat en del saker så är den väldigt trogen boken också. Skådespelarna gör ofantligt bra ifrån sig, särskilt Sally Field som gör en av sina bästa roller. Hade jag inte vetat att det är en TV-film så hade jag aldrig kunnat gissa det.
Challenin
2014-07-11
Den må vara lång men jag satt som klistrad varje minut. Ruskig historia med ett sanslöst bra skådespel av Sally Field.
Astrojacob
2013-03-28
Otäckt drama om konsekvenserna av en mentalsjuk mor med sadistiska inslag och vad som händer när barnet växer upp. Kändes bitvis som Universitetsutbildning i psykiatri och en sanslöst duktig Sally Field gör ett oförglömligt porträtt av den skadade kvinnan. Min Femma klockren.
MoRBiD
2012-12-27
Lite väl förutsägbar och perfekt slut... Undrar om det verkligen gick till så.
BoheMia
2012-11-19
Underbar film om kampen att minska lidandet och den rädsla som följer när vi bryter destruktiva men välkända mönster. Mycket trovärdig och fantastiskt att den verkligen fick tid på sig att växa fram och blomstra.
Starlette
2011-12-06
Svag 2:a.
ellaine
2011-07-03
Sjukt lång. De hade lätt kunnat halvera den. Som det var nu blev det utdraget och tillslut oangagerande.
Maurah
2010-10-11
Otrolgt skådespel! En femma utan tvekan
Mauwlin
2008-03-16
vet inte vad jag ska tycka faktiskt..