billiga elavtal
billiga elavtal

Sword in the Moon

Efter Chosun-dynastins fall bildas militärstyrkan "Sword in the Moon" för att se till att freden upprätthålls. Styrkans två främsta krigare, Ji-hwan och Gyu-yup, svor en ed att ge sina liv för gruppen och för varandra. Men tiderna förändras och när det politiska klimatet försämras sluter de upp på varsin sida i den kommande maktkampen mellan två härskare.

Originaltitel Cheongpung myeongwol
Regissör Kim Eui-seok
Manus Jang Min-seok
Genre 2000-tal, Action, Drama
Skådespelare Gi Ju-bong, Choi Min-su, Jo Jae-hyeon, Jo Sang-geon, Yu Yeon-su, Kang Shin-il, Kim Bo-kyeong, Jeon Seong-hwang, Lee Jong-Soo

Zebulonm
2018-09-19
Många bra svärdfighter. Den är dock lite rörig ibland o slutet gillas inte..
RichardEk
2013-07-26
Det är lätt att tycka att Hollywoodproduktionerna följer olika genremallar, formulär 1A för action osv. Men faktum är att detta också gäller för asiatiska filmer, i varje fall inom den "historiska samurajgenren". Vissa inslag återkommer i film efter film. "Sword in the Moon" följer "sin" mall rätt troget, och är en berättelse centrerad kring svek, kärlek, ära och öde, inlindad i ett politisk kontext där olika feodalherrar kämpar om makten. Filmen innehåller dock tillräckligt mycket habil action för att man inte ska bry sig så mycket, och slutet är gripande på det sätt som är rätt typiskt för dessa filmer.
HerrNenne
2012-10-02
Mitt betyg är ganska ovidkommande; jag kunde inte hänga med för fem öre. Kanske vore det en okej film för någon som lyckades hänga med bättre än jag. Jag är dock lite tveksam.
mangemengele
2010-12-17
blev så jävla full när jag såg denna .... tror inte det är en bra sak..
dissiminator
2008-04-26
Lite svaga effekter här och var, och lite väl skakig kamera, men bra action. Ganska grym film emellanåt med.
Bredman
2007-07-10
En något rörig handling drar ner betyget på en annars bra och välspelad film
japan89
2007-04-26
alldeles flr tunna handling. gillar man våld så rekomenderar jag den varmt. Själv leker jag bara samuraj på grässmattan men min hund...

2007-01-15
Filmen börjar aningen rörigt och man känner sig som ett stort frågetecken då man inledningsvis kastas in i en handling vars bakgrund inte ges en sekunds förklaring. Den frånvarande uppbyggnaden påminner starkt om Yesterday som även den är ett tydligt exempel på när koreansk film helt glömmer, eller struntar i, att bygga upp en bakgrund till både historia och karaktärer. Det känns aningen irriterande men en bit in i Sword in the Moon bjuds det på en hel del tillbakablickar och man får då möjligheten att lägga ut puzzelbitarna på rätt platser. Filmen växte sig starkare parallellt med sin speltid och när eftertexterna började rulla kunde jag med glädje konstatera att det var ett mycket bra actionäventyr med en portion av drama som jag skådat. Gillar man asiatisk film och därtill samurajäventyr är Sword in the Moon ett bra val.
S_Griffon
2006-12-08
Rå film. Bra historia om vänskap.
Sammy_M
2006-10-15
Grymt bra Samuraifilm med bra handling. Känslomässig e den också. Den e inte alls så äcklig som ni påstår, jag skulle hellre säga "blodig".