2.4

Swing Vote

Bud Johnson är en apatisk, ölälskande, trevlig loser som glider genom ett liv som redan passerat och det finns bara en ljuspunkt i hans trista existens, hans underbara 12-åriga dotter Molly. Hon tar hand om dem båda tills det är dags för presidentval och en enda röst ska avgöra vem som vinner posten som USAs president. Rösten är hennes pappas.

Originaltitel Swing Vote
Regissör Joshua Michael Stern
Manus Jason Richman, Joshua Michael Stern
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Kevin Costner, Kelsey Grammer, Dennis Hopper, Stanley Tucci, Paula Patton, George Lopez, Nathan Lane, Judge Reinhold, Mare Winningham, Madeline Carroll, Charles Esten, Willie Nelson, Richard Petty, Nana Visitor, Mark Moses, Shawn Prince

yrkeschaufföre
2020-02-22
Komisk inblick i USAs valsystem. Många bra skådespelare som inte riktigt får visa sig på styva linan. Paula Patton är en av mina favoriter med en lite för liten roll.
AddeColciago
2014-02-07
Intressant idé, men det är också allt.
lottes
2012-09-06
Minns inte riktigt vad jag tyckte mer än att jag tänkte göra mig av med den efteråt, haha. Så mer än en tvåa kan det inte bli.
Commandante
2012-09-02
Töntigt amerikansk, men stundtals ganska kul.
Redwood
2012-05-11
När man ser filmen tänker man att "Det här kan bara hända i USA", och det är sant tack vare det något uppfuckade valsystem de har där. Filmen är tydligt gjord av amerikaner för amerikaner, kanske i samband med valet 2008 där Obama tog hem segern? Man behöver dock inte vara insatt i amerikansk politik för att njuta av denna komedi, där Costner för en gångs skull lämnar helylle-imagen för att spela ett riktigt "white trash".
bizon
2012-05-06
Den dummaste film jag sett. Allt i filmen är dumt och otrovärdigt. Tramsig.
MinotaurKing
2012-05-05
okej film.
need_sleep
2012-05-05
Tramsigt? Ja. Nationalistiskt? Ja. Troligt? Hmm, i USA kan allting hända. Charmigt? Ja, faktiskt och ganska underhållande. Får en 3:a.
pokerfacedpots
2012-05-04
Helt ok trea men slutet är verkligen piss
Zipper
2011-11-05
Costner funkar bra som olidlig slusk. Lite väl moralistiskt såklart, men ändå helt okej.