Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street


Handlingen är en pastischartad thriller som bygger på berättelsen om den bittre barberaren vid Fleet Street i London som tar hämnd på samhället genom att mörda sina kunder och göra dem till innehåll i Mrs. Lovetts delikata pajer.


Originaltitel Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
Alternativ titel Sweeney Todd
Regissör Tim Burton
Manus John Logan, Christopher Bond
Genre Drama, Thriller, Musikal, Skräck, 2000-tal
Skådespelare Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Timothy Spall, Sacha Baron Cohen, Jayne Wisener, Jamie Campbell Bower, Laura Michelle Kelly, Ed Sanders (II)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 13593
Filmnummer 55186

Recensioner

Skapad 2019-11-02 av bmo
Den senaste i raden av Tim Burton och Johnny Depps samarbeten heter Sweeney Todd - The Demon Barber of the Fleet Street. Förra samarbetet resulterade i dockanimerade Corpse Bride. En film som helt kl...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av Mat1az
Musikalfilmer har aldrig varit något som lyckats fascinera mig. Men klart är att om Tim Burton sitter i regissörsstolen så höjer det direkt intressenivån. Att Burton återigen (sjätte gången f...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av thurstonmoore
Benjamin Barker är barberaren som tillsammans med sin vackra fru och nyfödda dotter lever ett idylliskt medelklassliv i ett färggrant och hemtrevligt London. Det vill säga tills en domare som fåt...   Läs mer »

Kommentarer


darkmist82
2022-07-01
Att Tim Burton tar sig an en musikalfilm är väldigt udda men han väljer en passande musikal då han kan arbeta fram sin egna stil som är så typiskt honom. Den mörka stilen finns där, Tim Burtons typiska kännetecken. Musiken är mycket bra, handlingen är spännande och skådespelarna spelar övertygande. Tim Burton övertygar att han även kan hantera musikaler men detta blir troligen det ända vi ser från honom och det är nog lika bra då det är svårt att hitta en musikal som kan passa hans stil. Mycket bra.
dudson
2019-04-27
Satan detta var outhärdligt att plöja igenom. Musikal nej fyfan. Går fett bort!!
sawa
2019-02-03
Stängde av efter 25 minuter. Johnny Depp i musikal? Versionen med Ray Winstone funkar bättre.
bnw
2018-04-11
Den här är faktiskt lite för mycket Tim Burton, tro det eller ej. Den här historian tjänar på att berättas i en lite normalare stil.
Jamesa
2017-01-08
Såg denna när den var ny och har sett om den några gånger. Riktigt skön och rekommendabel.
Stygga-Vargen
2016-10-21
Helt underbar film med en skön story, bra musik och bra skådespelare.
Tatty
2016-09-10
Gillar filmen och musikal skarpt. Johnny Depp och Helena Bonham Carter gör rollerna bra tillsammans. Gillar även att filmen är mörk.
Sarcadoz
2016-04-15
Ugh! Fick ju psykos av detta. Underbar miljö dock.
lillalillasyst
2015-10-31
Om du älskar Depps och Tim Burtons samarbete samt musikaler? Då är detta en film att se
TheHorrorfan
2015-10-25
Det finns en anledning till varför jag ser denna så sent. Jag hatar verkligen musikaler och den här var definitivt inget undantag. Visst allting är bra gjort, men sjungandet förstör allting. Kunde inte genomlida det.
Visa äldre kommentarer »