Swedenhielms

Familjen Swedenhielm är den aristokratiska, men lättsinniga, familjen som väntar på att familjefadern ska få Nobelpriset. Efter Hjalmar Bergmans komedi från 1923.

Originaltitel Swedenhielms
Regissör Gustaf Molander
Manus Stina Bergman, Gustaf Molander
Genre Komedi, 30-tal
Skådespelare Karin Swanström, Björn Berglund, Gösta Ekman (dä), Håkan Westergren, Tutta Rolf, Ingrid Bergman, Sigurd Wallén

Raimo_1985
2020-03-15
Gapigt men Gösta Ekman den äldre styr upp saken.
1jesper1
2014-04-15
En stark tvåa. Förvisso ganska välregisserad med många snygga vinklar och en Karin Swanström i sitt esse. Tyvärr känns viss del av dialogen ganska tafatt och de bygger aldrig upp någon spänning eller emotionellt engagemang för familjen Swedenhielm. Kan vara en efterhandskonstruktion, men det finns något med Ingrids utstrålning som strålar lite starkar än de andras.
sirkurt
2011-06-13
Helt okej, men inte direkt sevärd nu för tiden.
2009-06-06
En ganska snäll trea. Den känns väl ganska ordinär, men jag är ändå lite svag för de här gamla svenska filmerna. Lite pöbelhumor blir det, men inte tillräckligt för att förstöra filmupplevelsen. Den gammelsvenska dialogen är kul att lyssna på och det är ju dessutom roligt att se Ingrid Bergman innan hon blev en internationell stjärna
henrikkraus
2008-03-10
svårt! filmen lider av en uppenbarligen stark nedkortning av förlagan, (har ej läst boken eller pjäsen), men med så lysande aktörer och allt annat blir det en svag fyra...
laviete
2007-11-08
samspelet mellan Karin Swanström och Gösta Ekman är helt fantastiskt!
goeran
2006-11-03
En suveränt underhållande film med Gösta Ekman i sitt esse. Men mest oförglömlig är nog Karin Swanström i rollen som husföreståndarinnan Marta Boman; hon är helt otroligt bra. Och vilket bra manus som filmen bygger på; verkligen en smart uttänkt historia!
jep
2006-08-13
Underhållande och komiskt manus med vass dialog. Är som en bra TV-teater.
pål.yran
2006-08-05
Inte så bra egentligen, men jag charmas ändå lite av historien och mycket av Gösta Ekman som gör en mycket bra rollprestation.
MaraJade
2006-02-06
Oerhört mysig att se på. En film att se på om man känner sig lite nere.