2.4

S.W.A.T.

En knarkkung arresteras och transporteras av Los Angeles-polisens specialstyrka bort från staden till fängelset. Men han utlovar en belöning på 100 miljoner dollar till dem som kan frita honom från fängelset. De enda som kan förhindra ett fritagande är LAPDs Special Weapons and Tactics team.

Originaltitel S.W.A.T.
Alternativ titel SWAT, S.W.A.T - Police Strike Force
Regissör Clark Johnson
Manus David Ayer, David McKenna
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Samuel L Jackson, LL Cool J, Colin Farrell, Michelle Rodriguez, Jeremy Renner, Josh Charles, Brian Van Holt, Olivier Martinez

Skapad 2019-10-29 av connya
S.W.A.T är polisens specialstyrka; tränade för att utföra de farligaste uppdragen och inkallade vid exempelvis gisslandraman och liknande. Här finns Jim Street (Collin Farell) som efter ett up...   Läs mer »

Andreas_
2024-04-09
Oerhört kass action film om polisstyrkan SWAT som finns i USA och är deras så kallade special styrka vid svårare "ingrepp" som inte vanliga polisen klarar men här är det utfört och filmat för att glorifiera så pass mycket att dom får typ göra allt, t.o.m frakta speciella fångar till fängelse också....skrattretande dåligt, minns att jag såg denna när den kom endast för alla bra skådisar som är med men vill även minnas att jag tyckte den var patetiskt dålig redan 2003, nu när man ser om den 21 år senare så inser jag att jag hade rätt redan 2003, det är patetiskt dåligt och jag kan inte förstå hur bra skådisar som Samuel L Jackson, Colin Farrell och Jeremy Renner ens kunde ställa upp på denna sörja till film...för så dåligt är det och regissören är en TV serie regissör som även är skådis själv och har en väldigt liten roll i filmen, men man kanske inte kan förvänta sig så mycket när en TV serie regissör ska göra en stor påkostad blockbuster actionfilm...dialogen är patetisk, handlingen är patetisk och agerandet av karaktärerna är patetisk i många fall, det är inte ens bra action, så dåligt filmad action att man höll på att somna mellan alla pang pang scener och explosioner...så dåligt är det, enda som håller filmen uppe är just skådisarna, Samuel L Jackson är som vanligt sig själv och han gör ju det bra och passar i rollen, Colin Farrell gör sitt bästa av sin patetiskt skrivna karaktär då han är en riktigt bra skådis och samma med Jeremy Renner som gör ett bra jobb som bad guy men hans karaktär är så patetisk skriven också att man blir mest irriterad...en snut som gör fel och får reprimand och börjar tjura och blir superskurk istället...oerhört patetiskt dåligt...sen har vi även Olivier Martinez som är bra som den riktiga skurken och han är väl den enda som faktiskt har en vettig karaktär i denna film som just the big bad även om hans dialoger är rätt patetiska, övrigt så är det mest b skådisar och som LL Cool J är som mest en tv skådis och ingen film skådis och Michelle Rodriguez som spelar i princip exakt samma kraktär som i FF filmerna...undvik denna är mitt tips, slösa inte er tid på denna sörja till film, det är absolut inte värt det, finns så mycket bättre filmer där ute att se men som sagt, många bra skådisar med dåligt skrivna karaktärer gör sitt bästa och för det så förtjänar filmen åtminstone en stabil 1:a
PeterTheW
2021-09-08
Stark tvåa kan vi väl säga. Den är inte rent ut sagt dålig och görs delvis underhållande mycket tack vare skådisarna, men intrigen i sig är rätt trött.
WillyV
2021-02-10
Äsch. Underhållande och helt opretentiös.
Ima_Tree
2021-02-01
Bra skådisar som simmar i ett hav av patetisk smörja.
2020-11-08
Det här absolut skräp.
sodomiten
2020-01-21
En underhållande action, men även trams.
LosBerkos
2015-04-19
Ungefär den enda actionfilmen i historien med taktiskt trovärdiga motståndare, samt perfekt lämpad rollbesättning.
2014-10-26
Nuförtiden tittar jag väldigt lite på actiongenren och därför hade jag inga stora förhoppningar. Efter att sett filmen är en sak säker Hollywood kan göra action och det är bra action men filmen som helhet är ingen fullträff. 2+
RichardEk
2014-07-13
En film som är lika delar patriotisk hyllning till en militariserad poliskår som actionfilm enligt standardformulär 1A. Här finns faktiskt alla typiska inslag du kan förvänta dig (ett exempel: en kvinnlig ensamstående polis som har svårt att hitta barnvakt) och endast undantagsvis bränner det till och blir spännande. Filmen räddas av en uppsättning skådespelare (Farrell, Renner, Jackson) som även om de inte har direkt övertygande rollkaraktärer att arbeta med, ändå lyckas leverera ett skådespel som är fysiskt närvarande.
LTT86
2013-12-18
Den hade en intressant story, men allt bli förstört på grund av förutsägbara händelse, var väldig långtråkig, ointressanta karaktärer och nästan ingen action alls. Det här var väl en action film?