Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
1.7
av 5

Sverige åt svenskarna


Regissören Per Oscarsson spelar själv fyra roller i denna komedi, som utspelar sig på 1400-talet. Den svenska kungen samlar sina trupper, men när budskapet om mobiliseringen når ut i Europa samlas trupper från England, Frankrike och Tyskland, som invaderar Sverige.


Originaltitel Sverige åt svenskarna
Alternativ titel Battle of Sweden
Regissör Per Oscarsson
Manus Per Oscarsson
Genre Komedi, 80-tal
Skådespelare Per Oscarsson, Ernst Günther, Jarl Borssén, Janne 'Loffe' Carlsson, Kent Andersson, Allan Edwall, Margaretha Krook, Martin Ljung, Sune Mangs, Bert-Åke Varg, Monica Zetterlund, Lena Nyman, Christina Lindberg, Bo Svenson, Björn Skifs, Ingvar Kjellson, Carl-Axel Elfving, Göthe Grefbo, Berta Hall, Johan Hedenberg, John Harryson, Tommy Körberg, Peter Lindgren, Bertil Norström, Olof Thunberg, Agneta Prytz, Tord Peterson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 76
Filmnummer 17490

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av weng-weng
Per Oscarsson, allas favoritknasboll regisserade denna ganska egna historiska 1400-tals komedi 1980. Handlingen börjar i Västgöta kloster där munkar och nunnor ska avla fram en übermensch. Allan ...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2018-12-13
Hahaha, vad då? Den var ju usel underhållsplanen...
andmoreagain
2018-10-16
Sanslöst usel film, inte ens rolig som kalkon och föga förvånande en av de största filmfiaskon någonsin i Sverige, fast märkligt bortglömd idag. Det vimlar dock av svenska kändisar och skådespelare ända ner på statist-nivå vilket kanske kan frambringa någon form av kuriosavärde.
Andravåningen
2017-11-10
Gillar hur de använder musik i filmen.
Diclonius
2016-10-14
Om de hade skippat hela delen med klosterexperimentet, och fokuserat mer på samspelet mellan Oscarsson och Ernst Günther och hela historien om de tre kungarna och maktspelet dem emellan, OCH om det hade varit betydligt mer skärpa i skämten istället för trash-buskis (tänker på den förvirrande scenen där armén tränar) så hade det kanske kunnat bli en ganska bra historisk komedi. Den tekniska aspekten ÄR imponerande (Mats Helges genré-expertis kom säkert väl till pass) och till exempel scenen där vi först får se den Tyske kungen s armé är rent ut sagt storslagen. Slutstriden är också bra, och jag fick rejäla "Flesh and Blood" vibbar, när Tyskarna rullade fram med belägringsmaskinen. Men det gjorde de inte. Och det är Sverige åt Svenskarnas stora tragedi.
Asmorod
2016-09-22
Fy fan.
Gordyal
2015-01-26
Denna film såg jag i första hand för Christina Lindbergs skull, men kopian var så dålig att jag inte är helt säker på att jag någonsin såg henne. Men då var ändå bildkvalitén betydligt bättre än filmen. Här snackar vi kalkon i dess ursprungliga betydelse; den flaxar så in i bängen, men är aldrig i närheten av att lyfta. Ett oändligt mischmasch av skittråkiga dumheter sammanklippta till något man enbart med mycket god vilja kan kalla för film. Det enda nöjet med filmen är att leta kända ansikten, vilket blir en mer spännande utmaning om kopian är kass. (3/15)
enkeria
2011-08-21
Väldigt rolig film om man har filmens humor. Snabba sketcher i förbryllande fart! Intressant vad gällande historia också.
kreathor
2009-10-23
en super rulle. oscarsson i högform. såg den på bio. hakan va nere i golvet hela tiden klar 5
a.i.
2007-04-27
filmen är dålig, men historien bakom filmen är inte dålig.
Ehrniz
2006-02-03
Var kan man få tag på den här filmen? Skulle verkligen vilja se den!
Visa äldre kommentarer »