Svarte Orm firar nyår
På nyårsafton 1999 bjuder Edmund Blackadder in några utvalda vänner till sitt slott för att fira det nya millenniet. Tillsammans med Baldrick har Blackadder byggt en fejkad tidsmaskin av gamla flingpaket som de två ska använda för att lura pengar av gästerna. Detta ska ske genom en vadslagning där Blackadder ska "hämta hem" diverse historiska saker med hjälp av tidsmaskinen. Sakerna - eller åtminstone kopior av dem - har dock redan Blackadder på sitt slott. Märkligt nog fungerar verkligen tidsmaskinen...

Originaltitel | Blackadder Back & Forth |
Alternativ titel | Time for Blackadder, Svarte Orm - Tillbaka till framtiden |
Regissör | Paul Weiland |
Manus | Richard Curtis, Rowan Atkinson, Ben Elton |
Genre | Kortfilm, Komedi, 90-tal |
Skådespelare | Rowan Atkinson, Tony Robinson, Miranda Richardson, Tim McInnerny, Hugh Laurie, Stephen Fry, Rik Mayall, Colin Firth, Kate Moss |
Äger hårt!
En perfekt avslutning på denna underbara serie.
En specialare till TV-serien Svarte Orm(Blackadder) som är kul för att den är fylld med så många sevärda, roliga och bra skådespelare. Det finns stunder som är väldigt roliga medan andra fungerar mindre bra.
Riktigt rolig. Ett praktexemplar av brittisk humor. Blackadder är en riktigt bra serie och den här är inget undantag.
[rek. 3] Jag är ett stort fan av tv-serien, men tycker aldrig att denna "film" riktigt lyckas tilltala på samma sätt som förlagan gjort. Det är onekligen en god idé, men trots, bredvid den superba vanliga ensemblen, en mycket rolig Colin Firth blir det roligare i teorin än i praktiken. Manuset är inte så bra och skämten inte så roliga. Den är dock tveklös sevärd om man gillar serien. Sådär. 2.
Såg den här för många år sen när den var ny, så det var kul att se den igen.
BlackAdder är ju gött charmig
underbart. hur kan man inte gilla blackadder? en av livets stora mysterier imo
Rowan Atkinson och Little Britain är antagligen orsaken till att man inte kan utgå från att någon har smak bara för att den säger sig uppskatta brittisk humor.
Jag förstår inte varför Rowan höll sig till den här mer cyniska humorn... Underbart slut på Black Adder serien dock, och helt rätt.