Svart spegel

Två kvinnor föreställer sig att de är mor och dotter, även om detta i själva verket inte är ett faktum.

Originaltitel Secret Ceremony
Regissör Joseph Losey
Manus George Tabori
Genre Drama, Thriller, 60-tal
Skådespelare Elizabeth Taylor, Mia Farrow, Robert Mitchum, Peggy Ashcroft, Pamela Brown

LTT86
2014-08-07
Nu får nån förklara för mig vad som hände, för jag hängde inte med alls. Vad det här menat att vara en skräck film eller en Terry Gilliam film där story är så svårt att förstå. Jag kunde inte heller förstå vad f-n Mia Farrows karaktär tänkte på. Elizabeth Taylors karaktär kunde jag förstå mig på lita av, Mias karaktär, säkert den galnaste karaktärer jag har sett. Och vad hände egentligen i slutet? Var det där en lycklig slut eller sorglig eller hjärtkrossade slut? Jag kunde inte riktig säga. Det här filmen var så förvirrande.
idd
2014-06-17
bra start med obehaglig stämning å intressant dialog, men sista halvtimmen går det stadigt utför och slutet kändes verkligen som nåt slags antiklimax..
Tonti
2013-11-02
En jävligt skruvad film där Mia Farrow står för en märklig prestation. Perverterat, mörkt och samtidigt humoristiskt men det blir ändå mer en kuriös än sublim upplevelse, Robert Mitchums hysteriska skägg till trots.
ausgang
2010-12-19
Filmen är sällsamt rörande, den absurt skruvade historien till trots. Farrow och Taylor är helt fantastiska - hud tunn som silkespapper. Att den thriller som ligger och ruvar någonstans i manuset aldrig riktigt tränger fram gör det märkligt nog än mer spännande.
hairofthedog
2010-04-16
det saknas viss dynamik och spänning (en brist som kanske delvis kommer sig av att jag såg filmen i två omgångar) för att bli så bra som det mkt väl skulle kunna vara. man önskar sig lite tätare stämning, en bubbla av förträngning, lögner och önskningar som när som helst kan spricka...