Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Svart narcissus


Tillsammans med fyra andra nunnor beger sig syster Clodagh till en liten bergsby i Himalaya för att driva skola och sjukhus för lokalbefolkningen. Berövade klostermurarnas trygghet finner sig systrarna värnlösa inför såväl elementens förödande krafter som verklighetens alla faror och frestelser.


Originaltitel Black Narcissus
Regissör Michael Powell, Emeric Pressburger
Manus Michael Powell, Emeric Pressburger
Genre Drama, 40-tal
Skådespelare Deborah Kerr, Flora Robson, Jenny Laird, Judith Furse, Kathleen Byron, Esmond Knight, Sabu, David Farrar, Jean Simmons, May Hallatt, Eddie Whaley Jr, Shaun Noble, Nancy Roberts
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 598
Filmnummer 7878

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Afflicter
2022-12-15
Känns förlegad på alla sätt och vis, Farrar pratar om hur stället gör allting överdrivet och det verkar som att skådespeleriet har påverkats av det också. På inget sätt medryckande, mycket pga. ett rörigt manus. Hade den här filmen tagit sig mera tid i stället för att springa uppför berget hade det kanske varit gemytligare.
AndersAxelsso
2020-01-29
Lite för många grejer att reta sig på i denna. 3:an sitter löst. Mycket löst.
mazquara
2019-03-30
så snygg och före sin tid
Ful_fisk
2018-06-17
Som ofta med Powell/Pressburger jävligt snyggt, mäktigt och allt därtill, medan själva storyn lämnar lite mer att önska. Finns mycket som håller hårt i fyran, men i slutändan blev det helt enkelt bara lite för melodramatiskt. Ändock klart en sevärd historia med fullkomligt makalöst foto!
lucius
2016-11-06
technocolour-exotism är den värsta exotismen i all sin prydlighet. Snusmumriken på gotlands-russet som skulle vara filmens hunk var den största behållningen i sin rent skratt-retande kostymering.
Fiskjävel
2016-08-05
Snyggt, välgjort och välspelat. Hade dock svårt att hålla fokus då filmens ram inte riktigt faller mig i smaken. 3.
dvdjonte
2014-09-12
Väldigt häftig upplevelse. Foto och färg är fantastiskt med flera sköna skådespelarinsatser. Man kunde verkligen sitta och njuta genom varje bild. Stark 4a.
Taliah
2014-06-16
Don't fuck with a nun.
NtoNW
2014-02-08
Om man jämför den här filmen med motsvarande tids Hollywoodfilmer, så slår Svart narcissus dem med hästlängder. Fantastiskt foto, mycket bra skådespeleri och omgivningen - andlös vacker. Filmen känns mycket modern för sin tid. Fast skulle nån mer än jag helst undvika att stå på bergskanten och ringa i klockan?
Ola_Schubert
2013-05-02
En välgjord film med, faktiskt, fina färger. Problemet är att den inte kändes speciellt intressant för mig. Det är dock synd att ge en sådan här film blott en tvåa i betyg, så jag ger den en svag trea istället. Duger kanske som ströunderhållning och givetvis mer än så om man gillar ämnet.
Visa äldre kommentarer »