Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Suzaki Paradise: Red Light District


Filmen handlar om ett arbetslöst ungt par, Yoshigi (Tatsuya Mihashi) och Tsutue (Michiyo Aratama), som hamnar i utkanten av Suzaki red light-distrikt i Tokyo. Tsutue ordnar ett arbete som innebär att servera saker åt de manliga gästerna på en liten bar, medan Yoshigi tvingas arbeta i en närliggande nudelaffär, där han levererar nudlar till kunder.


Originaltitel Suzaki Paradaisu: Akashingô
Regissör Yuzo Kawashima
Manus Toshirô Ide, Nobuyoshi Terada
Genre Drama, 50-tal
Skådespelare Michiyo Aratama, Yukiko Todoroki, Seizaburô Kawazu, Tatsuya Mihashi, Izumi Ashikawa, Shôichi Ozawa, Yoshirô Katô, Kazuko Tani
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11
Filmnummer 90626

Recensioner

Skapad 2020-01-29 av weng-weng
Bilder från Tokyos infrastruktur, tonsatt med drömsk nästan skrämmande smygande musik som vittnar om att något illa kommer ske, inleder detta porträtt av både ett parförhållande och en stad. ...   Läs mer »

Kommentarer


JohnTron
2020-01-16
Och varför har jag inte hört talas om den här japanske regissören förut? Skandal! Det här är en pärla som fortsätter där Ozu hade trampat upp stigen. En nästan socialrealistisk historia från området kring ett red lightdistrikt i dåtidens Japan. Verkligen gripande och med människor som både har sina goda och lite sämre sidor.
goeran
2014-08-19
Yuzo Kawashimas Suzaki Paradise: Red Light District (Suzaki Paradaisu: Akashingô) från 1956 är en sevärd vardagsrealistisk skildring av några människor som lever i utkanten av ett av Tokyos red light-distrikt. Bäst bland skådespelarna är Yukiko Todoroki i rollen som barägaren Otoku.