1.5
1.5
Suss gott
Pekka är en mångsysslare som ständigt har ekonomiska problem och jagas av inkasserare. Många dåliga affärer blir det, men Pekkas räddning kan vara det uppdrag han får i den lokala revyn. Där han bland annat engagerar den unga sångaren Pia.

Originaltitel | Suss gott |
Regissör | Gunnar Höglund |
Manus | Gunnar Höglund, Arne Stivell |
Genre | Komedi, 50-tal |
Skådespelare | Pekka Langer, Ulla Sjöblom, Barbro "Lill-Babs" Svensson, Inga Sundström, Carl-Gustaf Lindstedt, Börje Mellvig |
Gjord som en revy med övertydligt skådespeleri, vilket blir påfrestande i längden. Ett par sevärda scener och skämt, men det räcker inte för en tvåa.
Anledning till att vi kollar filmen är att det är Lill-Babs debutfilm. Vid tiden (1956) har hon inte fått sitt stora genombrott (det kom ett par år senare). Men hon hade spelat in tre 78 rpm skivor (stenkakor). ”Be-Bop-A-Dong” låten i filmen var en av dessa.
Scenframträdandet hon gör ackompanjerad av Simon Brehms band är filmens enda kulmination. ”Be-Bop-A-Dong” kom samma år även som 45 rpm singelskiva (hennes första vinylskiva). Låten finns inte på hennes samlingsskivor, inte heller på spotify och den har antagligen aldrig spelats på radion.
Ovan sagt för att sätta ribban för filmens kvalitet. För även om jag tycker låten är ganska charmig så var den inte en hitlåt. Och om låten i fråga var filmens enda höjdpunkt så är ju resten av filmen en enda lång lågpunkt (och så var det).