Superstition

Julie, en engelsk barnflicka. är anställd av det förmögna Italienska paret Mirella och Alessandro Cenci för att ta hand om deras son Claudio. Julie har det svårt i huset med Alessandro som kastar lömska blickar åt henne. Hon blir felaktigt anklagad för att flörta med honom av hans svartsjuka fru Mirella. Men då Claudio plötsligt dör i familjens hem vid en brand, pekar alla anklagelser åt Julie och hennes värsta mardröm startar där...

Originaltitel Superstition
Regissör Kenneth Hope
Manus Kate Dennis, Paul Hoffman, Stephen Volk
Genre Drama, Skräck, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Frances Barber, David Warner, Alice Krige, Charlotte Rampling, David Schofield, Sienna Guillory, Mark Strong

2023-07-13
Hoppar direkt in i händelser utan grund, vilket hade behövts. Att det sedan pratas häxeri i modern tid i en film som påstås ha baserats på verkliga händelser?
RobinsTaste
2014-06-21
Snyggt foto och övertygande skådespel från den oerhört attraktiva Sienna Guillory som Julie. Känns tyvärr lite utdragen ibland och slutet var mediokert. Men som sagt, väldigt attraherande foto med färgrika miljöer och detaljer.
@ngeldu$t
2007-01-17
Detta var ingen vidare bra film. Eftersom den sägs vara baserad på verkliga händelser blev jag intresserad av att se den. Med facit i handen kan jag dock säga att det inte alls känns speciellt trovärdigt och inte heller bra.

2007-01-10
Superstition är en thriller i mängden och bjuder inte på något nytt. Skådespeleriet bra, handlingen inte riktigt lika bra men godkänd. Påminner lite om Eldfödd med Drew Barrymore fast här är det en något äldre kvinna som har förmågan att sätta eld på saker som får allvarliga konsekvenser. Halva filmen utspelar sig i rättegången. Filmen saknar "aha, är det så det ligger till" som brukar lyfta rättegångsfilmer.
Filmguru
2006-12-23
Överraskade starkt. Ett intressant manus och bra effekter, främst i bilolyckan.

2006-03-08
Jävla skitfilm. david Warner är känd från Titanic.
drend
2004-04-18
underhållande
Zabe
2003-09-24
men så dålig var den väl inte ändå.. men jag förstod aldrig varför dom pratade engelska, dom bodde ju i Italien, eller?
HjärterDam
2003-05-28
Helt värdelös.
matsymats
2003-04-29
Otroligt seg, framförallt början av filmen är direkt inkompetent gjord.